Permanenţă instituită în opt primării sălăjene

Andreea Vilcovschi 6 aprilie 2013 0
Permanenţă instituită în opt primării sălăjene

Prefectul Ionel Ciunt a convocat sâmbătă, 6 aprilie, şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă pentru a analiza situaţia existentă la nivelul judeţului Sălaj în urma căderilor semnificative de precipitaţii sub formă de ploaie. Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, la şedintă a participat şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baș.
După cum a anunţat prefectul judeţului, Ionel Ciunt, la nivelul judeţului Sălaj nu există localităţi ori persoane izolate sau în pericol de evacuare. De asemenea, nu există nici drumuri naţionale sau judeţene blocate ori impracticabile.
Din punct de vedere al pagubelor, cotele crescute ale apelor au afectat 12 anexe gospodăreşti din comuna Cizer, 20 de case din comuna Vîrşolt, afectate în urma alunecărilor de teren, un pod, două podeţe, 20 metri liniari de uliţe, 264 metri liniari de drum de acces la exploataţiile agricole Poiana şi însemnate suprafeţe de teren agricol.
“Având în vedere aspectele menţionate anterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât instituirea permanenţei la nivelul Instituţiei Prefectului şi la unităţile administrativ-teritoriale afectate: Horoatu Crasnei, Cizer, Marca, Gîlgău, Nuşfalău, Valcău de Jos, Vîrşolţ şi Crasna”, se mai arată în comunicatul de presă. In acest moment toate cursurile de apă se află sub cotele de atenţie.
La finalul şedinţei, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ioan Baș, a solicitat factorilor responsabili să asigure stocurile de materiale necesare în caz de intervenţii, iar atenţionările transmise să urmeze fluxul operativ pentru informarea promptă a primarilor şi cetăţenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »