Pericol de explozie in Criseni

Magazin Salajean 4 octombrie 2010 0

Pericol de explozie in Criseni

Un proiectil de artilerie in stare perfecta de functionare, din Al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperit vineri de catre un cetatean din localitatea Criseni, in urma efectuarii unor lucrari la canalizare. La fata locului a fost solicitata sa intervina pentru asanarea de munitie neexplodata echipa pirotehnica a Detasamentulului de pompieri Zalau. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, dupa cercetarea locului, pirotehnistii din cadrul inspectoratului au identificat munitia ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 76 de milimetri.

Acesta era in perfecta stare de functionare existand pericolul producerii unei explozii, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta. Pompierii recomanda astfel cetatenilor, ca la gasirea unor elemente de munitie neexplodate, sa anunte cel mai apropiat organ de Politie sau ISU Porolissum al judetului Salaj, la numarul unic de urgenta 112, fara a le atinge si schimba pozitia acestora.

Incendiu de proportii, provocat intentionat

Mai bine de patru ore au luptat pompierii militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit, in noaptea de sambata spre duminica, la un depozit de furaje din Simleu Silvaniei. Din primele cercetari, incendiul a fost provocat intentionat de o persoana neidentificata inca. Sectia de Pompieri Simleu Silvaniei a fost solicitata sa intervina duminica dimineata, in jurul orei 2.30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din localitate.

Cauza probabila de incendiu a fost folosirea intentionata a unei surse de aprindere de catre o persoana necunoscuta, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj. Potrivit acestuia, in incendiu au ars 4 tone de cereale, 400 de metri patrati din acoperis, 50 de metri cubi de material lemnos dar si un selector de cereale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »