Periceiul vrea in Cartea Recordurilor

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

Periceiul vrea in Cartea Recordurilor

Locuitorii comunei Pericei vor sarbatori la acest sfarsit de saptamana prima editie a Festivalului Cepei, eveniment organizat de autoritatile locale si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj. Festivalul va fi declarat deschis sambata, incepand cu ora 10, dupa care se va dezveli Monumentul Cepei, in fata Scolii Gimnaziale din centrul de comuna.

Punctul cel mai important pentru locuitorii Periceiului, dar si pentru Salaj, este masurarea cununii de ceapa de 2 kilometri, menita atat sa inconjoare satul Pericei, cat si sa inscrie comunitatea in Cartea Recordurilor. Ideea cu o cununa de ceapa care sa intre in Cartea Recordurilor ne-a venit in urma cu 2 ani. Speram sa reusim, ne-a declarat primarul comunei Pericei, Boncsidai Csaba. Momentul va avea loc la ora 15, iar in continuare participantii vor putea asista la un program artistic.

Manifestarile vor continua si duminica, fiind trecute in lista de la depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, pana la spectacole de muzica usoara, focuri de artificii si un bal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »