Percheziţii la Şimleu, pentru destructurarea unei reţele de infractori

Andreea Vilcovschi 23 noiembrie 2012 5
Percheziţii la Şimleu, pentru destructurarea unei reţele de infractori

Echipaje ale Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj au efectuat, săptămâna trecute, o percheziţie în Şimleu Silvaniei. Acţiunea s-a desfăşurat în baza unei comisii rogatorii internaţionale a autorităţilor belgiene, ne-a declarat Cristian Laţcău, şeful SCCO Sălaj, şi a vizat locuinţa părinţilor unei tinere despre care se presupune că ar fi implicată într-o grupare infracţională organizată specializată în furturi din locuinţele belgienilor şi magazine.

Percheziţia în cauză face parte dintr-o acţiune mai amplă coordonată de SCCO Arad şi DIICOT Biroul Teritorial Arad, ce are ca scop destructurarea grupării care acţiona pe teritoriul mai multor state europene, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Arad.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a şapte persoane din municipiul Arad şi din localitatea Vinga, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor diverse bunuri şi valori. Acestea constau în bijuterii şi produse electronice, toate fiind suspectate că au fost furate de pe teritoriul Belgiei. Anchetatorii belgieni au estimat că hoţii au furat bunuri în valoare de 780.000 de euro. În vederea continuării cercetărilor şi pentru recuperarea prejudiciului, s-a pus sechestru asigurator pe trei autoturisme şi două imobile şi au fost poprite mai multe conturi bancare aparţinând suspecţilor. În urma acţiunii, şapte persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru finalizarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a provenienţei bunurilor.

Casa ce a făcut subiectul acţiunii DIICOT Sălaj nu mai este locuită din luna septembrie a acestui an, când a decedat tatăl tinerei, a spus Laţcău, adăugând că în urma percheziţiei nu au fost găsite bunuri pe care membrii reţelei să le fi furat din Belgia.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. NIK 25 noiembrie 2012 at 14:24 - Reply

  rezultat 0,si mai trebuia dat in presa.

 2. Anonim 27 noiembrie 2012 at 16:29 - Reply

  despre cine este vorba ?

 3. _l_ 18 martie 2013 at 23:08 - Reply

  despre mata e vorba

 4. Anonim 28 mai 2013 at 14:43 - Reply

  SA NE FEREASCA D-ZEU

 5. Anonim 28 mai 2013 at 14:46 - Reply

  AUZI TU COSIAN DE-AL MEU SA FACA ASA CEVA RUSINE BA TIMISOREANULE PACAT DE CE NEAMURI BUNE VAI.

Lasa un Raspuns »