Pedofilul simleuan, condamnat la 5 ani de inchisoare

Magazin Salajean 1 iunie 2012 0

Pedofilul simleuan, condamnat la 5 ani de inchisoareUn tanar in varsta de 19 ani, din Simleu Silvaniei, a fost condamnat de magistratii clujeni la 5 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol, asta dupa ce a fost achitat, in acest caz, de catre judecatorii Tribunalului Salaj. Fapta pentru care a fost trimis in judecata a avut loc in urma cu aproape 3 ani, cand agresorul, minor fiind, a fost acuzat ca ar fi agresat sexual anal un copil de numai 11 ani, cu handicap psihic sever, chiar in cadrul Complexului de Servicii Comunitare (CSC) din Simleu Silvaniei, unde ambii erau inscrisi.

Potrivit solutiei postate pe pagina de internet a Curtii de Apel Cluj, instanta a admis apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj si partea civila Samuel Florin B. impotriva sentintei penale date de Tribunalul Salaj, pe care o desfiinteaza. Rejudecand cazul, inculpatul Alexandru Adrian Cardos a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi, pe o durata de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de viol. De asemenea, magistratii au decis ca inculpatul sa plateasca suma de 20.000 de lei reprezentand daune morale in favoarea minorului agresat.

Cercetarile in acest caz au fost ingreunate de faptul ca minorul abuzat sexual, suferind de o intarziere mintala severa, nu se poate exprima decat prin semne si anumite sunete. Totusi, coreland semnele victimei cu cele povestite de alti colegi, s-a ajuns la concluzia ca presupusul vinovat ar fi un tanar in varsta de 16 ani, cu tulburari de comportament si cu antecedente penale, acesta nerecunoscand insa nimic.

Reamintim ca socanta intamplare a avut loc in luna iunie a anului 2009, cand copiii de la CSC Simleu se aflau la cursuri la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, cladire situata in aceeasi curte cu complexul. Un copil cu handicap psihic sever, care are de obicei si probleme cu digestia, a fost trimis din scoala, in pauza de la ora 11, la cabinetul medical al complexului. L-a luat infirmiera, l-a dezbracat, a vazut ca are sange pe chilot si m-a chemat si pe mine. Din cate am inteles, baiatul nu avea nimic in pauza de la ora 10, iar in cursul orei ce a urmat a fost de doua ori la baie, a povestit, la acea data, directorul CSC Simleu Silvaniei, Teodora Duca.

Pentru ca minorul venea din scoala, am chemat-o si pe doamna director al institutiei de invatamant, dupa care asistenta medicala l-a dus pe copil la spital, la Urgenta, unde a fost vazut de un medic chirurg si am anuntat Politia. Din cele spuse de medic, se vedea ca a fost vorba de un act sexual, chiar daca nu a fost unul prelungit. Totodata, am solicitat si o analiza a medicului legist, a adaugat sursa citata.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, Violeta Milas, ne-a declarat ca inculpatul prezenta, pe vremea in care se afla in grija statului, o usoara intarziere mintala si personalitate dizarmonica. Este foarte greu sa ajutam tinerii care ajung tarziu la noi in sistem, fiind abandonati de familie sau provenind din familii dezorganizate si violente. Aceste abuzuri emotionale sau fizice isi pun amprenta in timp asupra comportamentului adolescentilor care vin la noi. In unele cazuri este foarte greu sa le aflam trecutul, cum este si cel al lui Adrian Cardos, despre care nu stim cine ii sunt parintii, a declarat Violeta Milas. Potrivit sursei mentionate, copilul abuzat s-a reintors in familie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »