Patroni în construcţii, cercetaţi pentru evaziune fiscală

Mihaela Oprea 21 ianuarie 2013 1
Patroni în construcţii, cercetaţi pentru evaziune fiscală

Administratorii a două societăţi comerciale, din Şimleu Silvaniei şi Baia Mare, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, după ce au fost identificaţi de poliţiştii sălăjeni că ar fi înregistrat venituri pe care nu le-au înregistrat în evidenţele contabile. Unul dintre patroni este suspectat că a încasat peste 60.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare termică la două blocuri din municipiul sălăjean fără a elibera documentele doveditoare încasărilor.
Potrivit unei informaţii de presă remise de IPJ Sălaj, ambii administrori au fost identificaţi în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţişti pe linia combaterii evaziunii fiscale în domeniul construcţiilor. “În urma acestei acţiuni, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Zalău îl suspectează pe Alexandru D., de 41 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din Baia Mare, că a efectuat lucrări de izolaţie termică pentru 18 apartamente din două blocuri din municipiul Zalău pentru care a încasat suma de 62.000 de lei. Acesta nu a eliberat beneficiarilor facturi ori chitanţe pentru a evidenţia veniturile în evidenţele contabile ale societăţii”, se arată în informaţia de presă.
Celălalt caz de evaziune fiscală se află în mâinile poliţiştilor şimleuani. Oamenii legii îl suspectează Liviu G., administrator al unei firme din oraş, că, în perioada 2011-2012, a efectuat mai multe lucrări în construcţii pe raza oraşului Şimleu Silvaniei şi în comunele învecinate, nedeclarându-şi veniturile realizate şi, sustrăgandu-se astfel de la plata impozitului datorat statului.
În ambele cauze se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi patroni riscă să ajungă în spatele gratiilor, pentru infracţiunea de evaziune fiscală fiind prevăzută de lege o pedeapsă între şase luni şi 3 ani de închisoare sau amendă penală.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. unu 21 ianuarie 2013 at 20:18 - Reply

    daca nu are pile e cautat la acte!!!coruptii sant in parlament acestia sant care inca mai muncesc in tara asta dati pe ei ca pe negrii pe plantatie!!

Lasa un Raspuns »