Patroni de discoteci, cercetati penal

Magazin Salajean 24 ianuarie 2012 0

Patroni de discoteci, cercetati penalDoi administratori de discoteci din comunele salajene s-au ales cu dosare de cercetare penala, la finele saptamanii trecute, dupa ce au permis functionarea acestora fara a asigura masuri de ordine cu personal propriu sau specializat. Controale desfasurate de organele legii au survenit scandalurilor iscate in cele doua discoteci, in urma carora doi tineri au fost raniti, necesitand ingrijiri medicale.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, Tincuta Dumuta, este vorba de administratorii discotecilor din localitatile Treznea si Somes Odorhei. Cei doi administratori de localuri publice sunt cercetati penal pentru ca au organizat discoteci, fara a asigura masuri de ordine cu personal propriu sau specializat. Masurile au fost luate de catre politisti in urma producerii, in aceste localuri, a unor scandaluri ce au avut ca si consecinte ranirea grava sau usoara a unor participanti la discoteca, a precizat sursa mentionata.

Unul dintre scandalurile iscate la discoteca din Treznea a avut loc in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, intre doi tineri. Politistii au constatat ca, desi firma organizatoare are un contract cu o societate specializata in acest domeniu, nu a apelat la serviciile acesteia. In urma conflictului a rezultat ranirea unuia dintre scandalagii, acesta avand nevoie de ingrijiri medicale intre sapte si 14 zile.

In aceeasi noapte s-a produs o altercatie intre petrecaretii din discoteca din Somes Odorhei, in urma careia un tanar a suferit leziuni leziuni ce necesita pentru vindecare 55 zile de zile de ingrijiri medicale. La o saptamana, in acelasi local a avut loc un nou scandal, unul dintre tinerii agresati depunand plangere pentru loviri si alte violente. Politistii au constatat ca scandalurile s-au produs pe fondul lipsei de personal propriu sau specializat de asigurare a masurilor de ordine.

Cei doi administratori de localuri publice sunt cercetati penal pentru nerespectarea prevederilor art. 2 din Legii nr. 61/1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, referitoare la obligatia responsabililor sau patronilor de a asigura prin personal propriu ori specializat, ordinea publica in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci si in alte locuri de distractie sau de agrement pe care le conduc. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca sa ajunga dupa gratii, pedeapsa pentru fapta mentionata anterior fiind inchisoarea de la trei luni la 2 ani sau amenda.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »