Pariu pe seama poliţiştilor locali

Magazin Salajean 20 iunie 2011 0

Pariu pe seama poliţiştilor locali

Grandomania şi prostia se plăteşte, însă, uneori, nu suficient cât ar merita. Este cazul unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din Zălău, care s-a hotărât, într-una din zilele săptămânii trecute, să facă o glumă proastă tocmai pe seama poliţiştilor locali. Fără să stea pe gânduri, acesta s-a prezentat în faţa unui echipaj al Poliţiei Locale (PL) Zalău cu o reclamaţie, solicitându-le ajutorul. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au aflat cu stupoare că intervenţia este, de fapt, un pariu pus la cale împreună cu prietenul reclamantului. Gluma s-a transformat, în cele din urmă, într-o sancţiune contravenţională.

Purtătorul de cuvânt al PL Zalău, Lucian Trif, ne-a declarat că totul a fost făcut în joacă de cei doi tineri. Unul dintre aceştia, Mihai D. în vârstă de 26 de ani, a pus un pariu că poate aduce poliţiştii locali în faţa unui bloc din cartierul Dumbrava Nord, din municipiu, unde se aflau. Acesta s-a prezentat în faţa forţelor de ordine motivând că într-o zonă indicată se ascultă muzică prea tare şi că se face gălăgie. Echipajul s-a deplasat la faţa locului, unde au constatat că, în realitate, intervenţia este un pariu pus la cale între cei doi. Prin urmare, pentru solicitarea fără motiv a forţelor de intervenţie, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 100 de lei, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt.

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii locali au răspuns la un număr de 59 de sesizări ale cetăţenilor, din care 45 au fost rezolvate pe loc, iar 14 au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare. Totodată, în acţiunile de patrulare desfăşurate în municipiu, au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 amenzi şi 22 de avertismente. Dintre sancţiuni, opt au fost aplicate cerşetorilor, cinci au fost scrise pe numele persoanelor care au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public, şase proprietari au fost amendaţi pentru parcarea maşinilor pe interzis, iar alte şapte pentru că au aruncat pe domeniul public resturi de ţigări, ambalaje etc. Valoarea totală a amenzilor a însumat 3.480 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »