EXCLUSIV! Părintele Coste rămâne la “Sfântul Ştefan”

Andreea Vilcovschi 5 februarie 2013 32
EXCLUSIV! Părintele Coste rămâne la “Sfântul Ştefan”

Enoriaşii câştigă lupta cu Episcopia Sălajului. Potrivit unor surse bisericeşti care doresc să-şi păstreze anonimatul, conducerea eparhiei a decis astăzi, în urma unor discuţii purtate cu preotul Ioan Coste, să retragă decizia prin care slujitorul de la biserica “Sfântul Ştefan” urma să fie transferat în parohia Brebi.

Anunţul oficial urmează să fie făcut peste puţin timp, la lăcaşul de cult din cartierul Brădet.

Comentarii

comments

32 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 5 februarie 2013 at 12:50 - Reply

  o decizie inteleapta

 2. Observator neutru 5 februarie 2013 at 12:58 - Reply

  Episcopie si episcop ati dorit intr-un amarat de judet ca Salajul? Atunci luati de la Petroniu, zis si ” Preasfintitul Parinte …..” ! O observatie de bun simt, verificabila in practica si enuntata parca de Voltaire, zice ca ” prea binele e dusmanul binelui”. Deci, daca ar fi doar ” Sfintit” ar fi suficient, dar dupa FAPTELE ce le face acest Petroniu se poate incadra doar in categoria MARILOR PACATOSI. Atat si nimic mai mult !

 3. Anonim 5 februarie 2013 at 13:10 - Reply

  ADEVARUL SI DREPTATEA AU INVINS!!! Doamne ajuta parintelui si credinciosilor din parohia Sf. Stefan!!!

 4. simleu 5 februarie 2013 at 13:47 - Reply

  felicitari parintelui coste un om deosebit si cu har de la dumnezeu

 5. Anonim 5 februarie 2013 at 13:49 - Reply

  Petroniu poate pleca departe ,departe la Atos de ex.

 6. petromin de salaj 5 februarie 2013 at 13:54 - Reply

  Cata asemanare intre initiativa lui Basescu de a-l rade pe Raed Arafat si dorinta vladicii de Salaj de a-l rade pe pr. Coste.
  Personal nu cred ca a invins ratiunea ,ci mai repede frica de mania oamenilor. O dovada ca nu putem fi calcati in picioare.
  O judecata sumara ne-ar indreptati sa spunem ca totul e bine cand se termina cu bine , dar nu-i chiar asa. Raul produs in sufletul acestui slujitor al altarului,terfelirea numelui sau,care l-au dus pe un pat de spital ,cine-l plateste???

 7. petromin de salaj 5 februarie 2013 at 14:01 - Reply

  Dar raul facut bisericii ortodoxe, enoriasilor din parohia Bradet , cine-l plateste?
  Fara acest scandal ,poate nu iesesu la iveala noroiul ce exista in sanul bisericii ortodoxe din Salaj. Episcopul si cei ce-l sustin si incurajaza la astfel de acte sunt pentru noi candele ,sau pietre de poticnire ? La asta s-au gandit o secunda ?
  Mare pacat .

 8. Alexandra 5 februarie 2013 at 14:03 - Reply

  Felicitari!!! Ne bucuram enorm de mult! Doamne ajuta!

 9. Anonim 5 februarie 2013 at 14:11 - Reply

  I-A FOST FRICA DE SCANDAL SI A CEDAT.NU A VRUT SA FIE PUSE PE TAPET SI ALTELE FACUTE IN EPISCOPIE .SCANDALUL PUTEA SA I-A AMPLOARE .

 10. mariana 5 februarie 2013 at 14:20 - Reply

  foarte bine ca a ramas ca merita ,acest preot a fost si in parohia de unde sint eu si oamenii au fost tare multumiti de el !

 11. Radu 5 februarie 2013 at 14:33 - Reply

  totusi PETRONIU ar trebui sa plece …

 12. anonim 5 februarie 2013 at 15:54 - Reply

  VOPSITUL DE PETRONIU SA-SI IA CATRAFUSELE SI SA PLECE DIN SALAJ

 13. anonim 5 februarie 2013 at 16:01 - Reply

  de ce se mai tin in parohii preoti care merg bauti la SF LITURGHIE sau chiar nu merg de loc la biserica ca sunt finii mai marilor de la ZALAU.Parinte GARDAN oare numai la biserica SF STEFAN s-a facut slujba de parastas?,sa stiti ca nu.La tara s-au mai facut aceste slujbe dar pe aia preoti nu-i verifica nimeni.

 14. anonim 5 februarie 2013 at 16:02 - Reply

  Pacat ca tot scandalul asta a adus atingere bisericii ortodoxe.

 15. Anonim 5 februarie 2013 at 16:57 - Reply

  Nu scandalul facut de oameni in acest caz a adus atingere bisericii,ci lacomia patologica si intrigile unor preoti afecteaza imaginea bisericii si-i indeparteaza pe multi credinciosi de biserica .

 16. Delia 5 februarie 2013 at 19:01 - Reply

  Este o vorba care spune ca tot raul este spre bine.,si eu cred ca asa este si in cazul parintelui Coste.Pentru ca tot acest scandal a avut menirea de a arata tuturor oamenilor,si “perasfintitului” cat de iubit si de respectat este parintele Coste, si cat de “iubit”si de “dorit”este “preasfintitul”in Episcopia Salajului.Si pana la urma aceasta este cea mai de pret comoara, pe care nimeni nu ti-o poate fura:dragostea si pretuirea oamenilor din jurul tau.Dragoste care nu poate fi impusa cu forta, ci se castiga daruind si tu dragoste si respect.Aceasta a facut parinteleCoste, A DARUIT IUBIRE, iar acum culege roadele. La fel culegel roadele si “preasfintitul”, ce semeni ,aceea primesti. sunt convinsa ca bunul Dumnezeu ii va da putere sa treaca peste aceasta incercare,alaturi de foarte, foarte multi credinciosi din parohie si din Zalau care sunt alaturi parintele Coste si de familia dansului cu toata dragostea lor.Doamne-ajuta.

 17. Anonim 5 februarie 2013 at 19:34 - Reply

  ar fi trebuit sa plece episcopul.Oricum nu are nimic de-a face cu religia,un om plin de mindrie nu are ce sa caute acolo unde e.I-a fost frica de aia a cedat , sigur nu asta e dorinta lui.Fatarnicia nu are ce sa caute in religie.sper sa-si dea seama ca nu e tubit deloc si asta se datoreaza atitudinii lui arogante.

 18. IOAN 5 februarie 2013 at 19:52 - Reply

  Extremele trebuiesc combatute imediat, astfel se transforma in mod de viata.
  La nimeni sa nu-i fie frica de opinia sa. Europa civilizata este rezultatul influentei opiniei publice in cunostiinta de cauza.
  Populatiei României, oameni titrati, cititi, emancipati, este in cunostiinta de cauza, deja se observa, justitia acesteia da rezultate. Aceasta este cea mai mare avere a aricarui stat.

 19. i 6 februarie 2013 at 01:22 - Reply

  pt Nadia Coman:
  da ce’ e concurs de canto?

 20. anonim 6 februarie 2013 at 08:30 - Reply

  DUMNEZEU nu doarme si o sa-i pedepseasca pe toti indiferent de haina pe care o poarta.Aviz domnule petroniu si rusu ati fost filmati de sus ,urmeaza sa dati socoteala.Prima pedeapsa va fi dispretul din partea enoriasilor.

 21. petromin de zalau 6 februarie 2013 at 09:44 - Reply

  Din toata aceasta poveste trista eu cred ca nu au inteles nimic nici vladica,nici vicarul,nici cei ce-l incurajaza pe vladica la abuzuri si manifestari de bulibasa,dar nici tanarul preot Gudea, care ar trebui sa inteleaga ca nu manevrele necurate te inalta in ochii lumii . Tatal lui nu-i un exemplu demn de urmat. Un sforar si manipulatur de oameni . Oare cum au chefuit duminica ,dupa rusinea pe care au indurat-o ? Sau ei nu au auzit de asa ceva .De rusine. La ei primeaza traiul bun,imbuibarea . Nu am fost sa-i vad domeniul la vladica . Am auzit cam cu ce bani s-a construit . Are si turnulete ?????
  Cate case pentru orfani sau amarati au construit acesti burjui ?
  Vicarule Rus,iata ai esuat si aici ca si cu ferma agricola de la Cristolt . Unde o sa ajungi ? Esti detul de uns cu alifii,nu te face ca nu stii cam cum esti apreciat atat de enoriasi cat si de preoti . Mai bine te-ai retrage la o manastire . Dar nu de maici.
  Astia au ramas si se conduc dupa zicala : ,,faceti ce zice popa,nu faceti ce face popa,,. Nu inteleg ca traiesc si se adreseaza unor oameni din mileniul trei . Dar nici Biblia nu incurajaza un astfel de comportament.
  Ei uita ca Isus a fost trimis pe pamant nu numai pentru pacatele noastre,ci ca sa ne ofere un model de comportament. Ce ziceti ? Prin ceea ce ati facut sunteti demni sa va urmam ?????

 22. ORIPILANT 6 februarie 2013 at 09:54 - Reply

  Ev. Luca Capitolul 17
  1. Şi a zis către ucenicii Săi: Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!
  2. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceştia mici.
  3. Luaţi aminte la voi înşivă. De-ţi va greşi fratele tău, dojeneşte-l şi dacă se va pocăi, iartă-l.
  4. Şi chiar dacă îţi va greşi de şapte ori într-o zi şi de şapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.

 23. Enorias 6 februarie 2013 at 10:42 - Reply

  Credinciosii din Bradet au castigat o lupta cu asa zisul PREASFINTIT, dar nu si razboiul. Daca acuma nu continuam sa aducem tot Zalaul sa-l dam jos pe el si pe clica lui veti vedea nu peste mult timp RAZBUNAREA SI URA ACESTORA.
  Trebuie profitat de moment, miting joi si PLECAREA din SALAj a acestor NEMERNICI.

 24. anti DD 6 februarie 2013 at 11:16 - Reply

  subscriu la enoriasu de la 10:42

 25. Anonim 6 februarie 2013 at 14:09 - Reply

  Asta-i preotul Coste care a determinat tot taraboiu asta ?Are fata de boxeur .

 26. Delia 6 februarie 2013 at 16:35 - Reply

  Anonimul de mai sus cred ca nu stie ce vorbeste..este cumva clarvazator , psiholog sau ceva de genul acesta , un om care judeca oamenii si pune etichete dupa fata omului? sa stim si noi ,poate ne facem programare ,sa ne spuna ce fata avem.stie oare “anonimul” ca omul are si suflet, nu doar chip? parerea mea este ca parintele Coste are suflet de sfant, plin de iubire, lumina, smerenie, credinta si poate de tristete si durere pentru tot ce s-a intamplat. Eu cred ca faptele noastre vorbesc despre noi, si ceea ce facem in fiecare zi. Parintele Coste a facut mult bine in fiecare zi si a adus multa lumina si iubire in sufletele multor oameni. asa ca … sa ne gandim de doua ori{ sau macar o data } inainte de a lasa cuvintele sa “zboare” pentru ca ele se vor intoarce impotriva noastra.

 27. puiu 6 februarie 2013 at 17:58 - Reply

  nu este drept ca episcopia sa-i retraga distinctiile primite de catre parintele Costea–crucea si braul – pentru acelea dansul a muncit sa i se dea inapoi.Parinte Lucaci !! cred ca si dvs. v-ati adus aportul la aceste nelegiuiri impotriva parintelui- nu e bine!!!.

 28. Delia 6 februarie 2013 at 18:33 - Reply

  Mai presus de raguri, functii si distinctii “onorifice” cred ca exista ceva ce nu ti se poate lua de nimeni,niciodata. Tot ce este la exterior poate la un moment dat sa ti-se ia, dar ce porti in sufletul tau, credinta, bunatatea, omenia, nimeni nu ti-le poate lua. Si daca bine imi amintesc ,parintelui Arsenie Boca, am citit ca i s-a propus sa fie episcop si a refuzat, dar a ramas in sufletul romanilor ca un mare duhovnic. La fel si parintele Cleopa, si alti mari duhovnici, care nu au avut titlui ,ranguri, vile si averi, dar au fost preoti adevarati, cu credinta , cu frica de Dumnezeu si dragoste pentru oameni.

 29. nelu 6 februarie 2013 at 23:44 - Reply

  Ce moaca de mafiot are….Enoriasilor spalati-va cu el pe cap.Faceti-va tablou cu el si puneti-l deasupra patului. HAhahahahaha

 30. Delia 7 februarie 2013 at 17:33 - Reply

  Enoriasii se spala pe cap cu sampon , daca nu stie “nelu”care este oare acelasi “anonim” de mai sus?Cu cat a fost platit ca sa spuna cuvinte jignitoare la adresa parintelui Coste? Cred ca trebuie sa ai tu insuti lumina si iubire in suflet ,pentru a putea vedea lumina si iubirea din sufletul altui om.Eu personal,vad iubire si lumina pe chipul parintelui Coste. Ce vede nelu, este problema lui.Si cu siguranta mi-as pune deasupra patului un chip luminos, plin de iubire si bunatate.Hahahaha

 31. Anonim 8 februarie 2013 at 11:30 - Reply

  Nelu, Anonimul etc stiti cine sunt? Una si aceeasi persoana…….petronel de la palat!!!

 32. ANONIM 8 februarie 2013 at 22:58 - Reply

  DIN PACATE DIN CLICA LU PETRU FLOREA FACE PARTE SI PARINTELE NOU INSTALAT LA BISERICA SFANTUL STEFAN
  DOAMNE AJUTANE

Lasa un Raspuns »