Pădurile Sălajului, ameninţate de incendii!

Mihaela Oprea 29 august 2012 0
Pădurile Sălajului, ameninţate de incendii!

Incendierea terenurilor pentru curăţarea de vegetaţia uscată, fără luarea măsurilor pentru efectuarea unor astfel de lucrări, continuă să ameninţe pădurile judeţului. Marţi după-amiază, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la un incendiu scăpat de sub control, care ameninţa să cuprindă pădurea din Nuşfalău.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că flăcările ameninţau să se propage şi culturile oamenilor. “Garda Nuşfalău a intervenit, marţi după-amiază, pentru a stinge un incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren din localitate. Focul scăpat de sub control punea în pericol pădurea comunală, cultura de vii şi o stupină, incendiul fiind lichidat la timp. Au ars doar 5 hectare de vegetaţie uscată”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată şi alte 10 hectare de litieră de pădure din apropierea localităţii Sânpetru Almaşului au fost mistuite de flăcări, în cursul acestei luni, după ce o persoană necunoscută a lăsat focul nesupravegheat. Pompierii militari au demarat cercetări pentru identificarea persoanei răspunzătoare de producerea incendiului.
De altfel, la finele săptămânii trecute, un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată pe un teren din localitatea Fildu de Jos s-a extins la pădure, arzând circa două hectare de litieră, respectiv frunze uscate şi mărăciniş. De asemenea, la Halmăşd a avut loc un incendiu de proporţii care a distrus circa 50 de hectare de vegetaţie uscată din livezi şi culturi de viţă-de-vie. În localitatea Lupoaia, flăcările care au cuprins vegetaţia uscată ameninţau să se extindă la locuinţele din apropierea terenului incendiat. În toate aceste cazuri, pompierii militari au intervenit prompt, reuşind să stingă flăcările înainte de a se produce pagube însemnate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »