Pacienti cu duiumul la Urgenta

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

Pacienti cu duiumul la Urgenta

Peste 300 de salajeni au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau, dintre care 80 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv.

Pacientii din cele trei zile libere au fost la fel de numerosi ca si in restul weekend-urilor, ceea ce arata ca, in ciuda avertismentelor si insistentelor medicilor de a nu se aglomera Urgenta, salajenii trec peste vizitele la cabinetul de medicina de familie si merg intr-un suflet la spital, fie ca starea lor e grava sau nu. De altfel, au avut nevoie neaparat de ajutorul medicilor de la UPU doar 58 de bolnavi, restul putandu-se adresa si medicilor de familie, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Cele mai multe cazuri raman si acum virozele, bronsitele, pneumoniile si amigdalitele, 42 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce alte 77 de persoane au fost depistate cu plagi, entorse, fracturi.

Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduodenite etc.) au ajuns la spital 15 pacienti, surprinzator de putini fata de statisticile din restul anului, cand asemenea cazuri erau mai frecvente.

Pe langa aceste cazuri, cinci femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate, iar noua salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala (sase) si renala (trei). Obisnuitii sectiei de Urgenta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »