Pacienti cu duiumul la Urgenta

Magazin Salajean 8 decembrie 2009 0

Pacienti cu duiumul la Urgenta

Aproape 350 de salajeni au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau, dintre care 95 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv. Pacientii din cele trei zile libere au fost cu 61 mai putini decat cei care au avut nevoie de serviicile din Urgenta in week-end-ul anterior, dar numarul lor ramane mare, in conditiile in care numerosi salajeni se prezinta direct la Urgenta, fara a se gandi ca pot rezolva problemele la medicii de familie.

Cele mai multe cazuri raman si acum virozele, bronsitele, pneumoniile si amigdalitele, 79 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce alte 77 de persoane au fost depistate cu plagi, entorse, fracturi.

Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduodenite etc.) au ajuns la spital 17 pacienti, surprinzator de putini fata de statisticile din restul anului, cand asemenea cazuri erau mai frecvente.

Pe langa aceste cazuri, 17 femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate, iar zece salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala (cinci) si renala (cinci). Obisnuitii sectiei de Urgenta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »