Sigiliu pe “păcănelele” din agenţiile Loto

Flavia Pintea 5 aprilie 2013 0
Sigiliu pe “păcănelele” din agenţiile Loto

Aparatele de jocuri de noroc din incinta agenţiilor LOTO din Sălaj au fost sigilate joi, 4 aprilie, de poliţiştii sălăjeni. Contactat telefonic, Traian Antal, directorului Loteriei Române Sălaj, a declarat că într-adevăr au fost sigilate aparatele de jocuri de noroc, însă numai în două agenţii Loto din Sălaj. Una dintre agenţii, unde au fost sigilate aparatele, este cea situată pe strada 9 Mai, bloc U(Fortuna), din municipiul Zalău.  Acţiunea de verificare şi sigilare a acestor aparate a început ieri, însă Traian Antal, a precizat că nu cunoaşte motivul acesteia. “Este un control demarat la nivel naţional. Poliţiştii au sigilat ieri aparatele de jocuri de noroc din doar două agenţii din Sălaj, însă nu ştiu care este motivul”, a explicat directorul Loteriei Române Sălaj.
Vom reveni cu amănunte.

47 de aparate de noroc tip „slot-machine”, sigilate în Sălaj

Circa 187 de locaţii din Sălaj, care exploatează jocuri de noroc, au fost verificate, începând de joi dimineaţa de oamenii legii. Acţiunea de verificare a unităţilor deţinătoare de “păcănele”, s-a desfăşurat la nivel naţional, şi s-a înscris pe linia combaterii evaziunii fiscale
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, joi, 4 aprilie, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional s-a desfăşurat o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine”.
În Sălaj, au participat 110 poliţişti din structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, crimă organizată şi analiza informaţiilor. Poliţiştii sălăjeni au identificat şi verificat 187 de locaţii şi au indisponibilizat 47 aparate de noroc tip „slot-machine”, valoarea acestora fiind estimată la 141.000 euro.
Potrivit surse citate au fost constatate 16 infracţiuni incriminate de OUG nr. 77/2009, respectiv desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.
Acţiunea a urmărit identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip slot machine, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor sau spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »