Pădure ameninţată de flăcări, lângă Zalău

Magazin Salajean 17 martie 2011 0

Pădure ameninţată de flăcări, lângă Zalău

Un incendiu de proporţii a izbucnit pe un teren de lângă municipiului Zalău, în cursul zilei de ieri, după ce proprietarul parcelei a dat foc resturilor vegetale. Intervenţia pompierilor militari a fost cu atât mai dificilă, cu cât flăcările au fost înteţite de vântul puternic, ameninţând să ajungă la pădurea din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că incendiul s-a extins pe mai multe hectare. Detaşamentul de Pompieri Zalău a fost solicitat să intervină, miercuri, în jurul orei 10, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren în apropiere de municipiul Zalău, la ieşire din cartierul Ortelec. Proprietarul terenului a aprins nişte resturi vegetale, fără a respecta măsurile de prevenire a incendiilor de vegetaţie uscată. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune pe mai multe hectare ameninţând să se propage la pădurea din apropiere, însă pompierii au intervenit operativ pentru stingerea flăcărilor, a declarat Jacodi.

Potrivit sursei citate, inspectorii din cadrul Inspecţiei de Prevenire a inspectoratului au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.500 lei proprietarul terenului pentru nerespectarea prevederilor legale de apărare împotriva incendiilor la arderea vegetaţiei uscate.

Deşi riscă amenzi usturătoare, sălăjenii continuă să incendieze terenurile agricole fără a ţine seama de consecinţe. Nu mai puţin de şapte incendii de vegetaţie uscată au pus în alertă pompierii militari, în ultimele 48 de ore, aceştia intervenind operativ pentru stingerea lor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »