Opt permise suspendate pentru neacordarea prioritatii pietonilor

Magazin Salajean 16 aprilie 2010 0

Opt permise suspendate pentru neacordarea prioritatii pietonilorPolitistii au desfasurat, miercuri, o actiune la nivel national, pentru depistarea soferilor care nu acorda prioritate de trecere pietonilor. La nivelul judetului Salaj, 19 politisti rutieri au actionat, miercuri, intre orele 12 si 20, la nivelul trecerilor de pietoni din municipiu, in scopul protejarii participantilor la trafic impotriva implicarii in evenimente rutiere. In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 27 de sanctiuni contraventionale.

Dintre acestea, 18 au fost aplicate conducatorilor auto, astfel: opt – pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, abatere pentru care soferii au ramas fara permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile, si zece – pentru alte abateri savarsite in trafic. Si pietonii au fost sanctionati, noua din acestia fiind surprinsi de politisti in timp ce traversau strada prin alte locuri decat cele marcate si semnalizate corespunzator, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Actiunea s-a desfasurat in urma analizelor de risc rutier, care releva ca una din principalele cauze generatoare de accidente o reprezinta neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si in special copiilor, angajati in traversarea drumului prin locuri marcate si semnalizate corespunzator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »