Oficial, Periceiul este in Cartea Recordurilor

Magazin Salajean 7 ianuarie 2008 0

Oficial, Periceiul este in Cartea Recordurilor

Dupa ce au organizat in toamna anului trecut un festival dedicat cepei si au impletit o cununa de ceapa de 4.518 metri pentru a intra in Cartea Recordurilor, locuitorii din comuna Pericei au obtinut ce si-au propus: saptamana trecuta, Guiness World Records Londra a trimis Primariei Pericei certificatul prin care se atesta, oficial, intrarea comunei in Guiness Book cu cea mai lunga cununa de ceapa din lume.

Primarul comunei, Boncidai Csaba, ne-a declarat ca lungimea cununii de ceapa, atestata prin certificat, a fost de 2,8 mile englezesti, respectiv 4.518 metri. IAzi am primit certificatul de la Guiness World Records Londra, prin care ni s-a comunicat oficial ca am intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga cununa de ceapa din lume, pe care am reusit sa o impletim la Festivalul Cepei din septembrie 2007. Lungimea cununii, in unitati de masura internationale, este de 2,8 mile englezesti, respectiv de 4.518 metri – asta se arata in certificat. Suntem foarte bucurosi pentru intrarea in Guiness BookI, a spus Boncidai Csaba.

Potrivit primarului, autoritatile administratiei locale vor organiza o intalnire cu locuitorii comunei pentru ca intrarea acesteia in Cartea Recordurilor sa fie marcata in cadru festiv.

Boncidai Csaba a mai spus ca si in acest an vor continua manifestarile prin care agricultura din comuna sa fie pusa in evidenta, acesta fiind, de altfel, si scopul urmarit in cadrul Festivalului Cepei din 2007. ISi in acest an vom avea actiuni prin care agricultura si, implicit, economia comunei Pericei sa fie dezvoltata si pusa in valoare. Vor fi actiuni legate de cultivarea cepei, aceasta fiind principala cultura legumicola practicata in comunaI, a spus primarul.

Prima editie a Festivalului Cepei a avut loc in 8-9 septembrie 2007, manifestarea avand drept scop promovarea economiei comunei Pericei, initiativa apartinand administratiei locale, cu sustinerea Ministerului Agriculturii.

Pana la acea data, recordul la nivel mondial a fost detinut de Polonia, in 2005, cu o cununa de ceapa de 124 de metri, si de orasul Turda, in 2006, cu o cununa de ceapa de 135 de metri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »