Obligată să se prostitueze la doar 11 ani

Mihaela Moldovan 18 ianuarie 2013 1
Obligată să se prostitueze la doar 11 ani

 

O minoră de 11 ani, din Zalău, a fost luată de urgenţă, de inspectorii sociali ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, şi dată în grija unui Centru Social, după ce procurorii DIICOT au descoperit că se prostituează, fiind victima unui caz de trafic de minori.

Cazul este primul de acest gen înregistrat în ultimii 5 ani în care un copil este victima traficului de minori. „Ne-am confruntat cu un caz grav, pe care ni l-au sesizat procurorii DIICOT. Este vorba de o fată de doar 11 ani, din Zalău, care a trebuit preluată de urgenţă într-un Centru Social, după ce procurorii au descoperit că se prostitua, fiind victimă într-un caz de trafic de minori. Este primul caz înregistrat în ultimii 5 ani în care un copil este victima unui caz de trafic de minori”, a declarat directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş,

Fata provine dintr-o familie dezorganizată: tatăl şi trei dintre cei opt copii ai familiei sunt decedaţi, alţi doi fraţi ai minorei sunt în Centre Sociale din judeţ, iar mama locuieşte lângă o pădure din cartierul Ortelec, din Zalău, într-o colibă construită din baloţi de paie şi cartoane, împreună cu cel mai mic dintre copii. “Fata nu locuia cu mama şi cu fratele ei, ci stătea într-un apartament din Zalău, împreună cu o soră mai mare, de 20 de ani. Din acest apartament au preluat-o inspectorii sociali. DGASPC Sălaj va face demersuri în instanţă pentru decăderea din drepturile părinteşti a mamei. Considerăm că minora trebuie să rămână mai departe în sistemul de protecţie socială”, a spus Violeta Milaş. Din primele discuţii cu minora, s-a constatat că aceasta a lipsit de la şcoală în ultimele luni, astfel că se vor lua măsuri pentru înscrierea ei într-o formă de învăţământ special. De asemenea, fata va fi consiliată de psihologii instituţiei.

 A intrat singur “în gura lupului”

 Procurorul Dan Bubuiug, din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj, a declarat că fata şi întregul caz de trafic de minori au ajuns în atenţia autorităţilor după ce un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Zalău, a sunat la 112 şi a reclamat că a fost victima unui furt. “Bărbatul a sunat la 112 şi a declarat că o minoră i-a sustras telefonul mobil şi portmoneul, într-o cameră a unei pensiuni din Zalău. Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că bărbatul a mers, în 9 ianuarie anul curent, în zona Autogării Zalău, căutând o damă de companie. Un tânăr de 25 de ani i-a recomandat-o pe minora de 11 ani, primind în schimb suma de 20 de lei, în timp ce minora urma să primească 50 de lei. Odată înţelegerea făcută, bărbatul şi fata au mers la o pensiune din apropiere, unde s-a petrecut furtul”, a declarat procurorul.

Ajunşi în cameră, bărbatul i-a cerut minorei să intre cu el la duş, iar aceasta a refuzat. “Profitând, însă, de faptul că bărbatul era dezbrăcat, fata i-a sustras telefonul mobil şi portmoneul şi a fugit. Bărbatul s-a supărat şi a sunat la 112, reclamând furtul. În timpul cercetărilor, acesta a recunoscut că intenţiona să aibă raporturi sexuale cu fata. Acum, el este cercetat pentru tentativă la infracţiunea de întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră”, a explicat procurorul. Imediat după ce a fost audiat de procurorii DIICOT, bărbatul a plecat din ţară. “Ne-a spus că pleacă la muncă în străinătate, pentru că are un contract încheiat până în luna februarie a acestui an”, a spus Bubuiug.

Potrivit acestuia, tânărul în vârstă de 25 de ani, care a aranjat întâlnirea bărbatului cu minora, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori. „În cazul tânărului de 25 de ani, s-a dispus interdicţia de a părăsi localitatea. Întrucât tânărul susţine că are unele probleme medicale, el a fost supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ. Aşteptăm rezultatul acestei expertize”, a declarat Dan Bubuiug.

 Se prostitua de la 10 ani

 Procurorii au cercetat şi situaţia minorei, descoperind că aceasta practică prostituţia de la vârsta de 10 ani. „Fata se prostituează de la 10 ani, fumează şi consumă băuturi alcoolice. Minora locuia într-adevăr cu sora ei mai mare, de 20 de ani, în apartamentul insalubru al unui bărbat care şi el este cunoscut ca având afecţiuni psihice. Când am intrat în acea locuinţă, am descoperit o mizerie de nedescris. Sora fetei are şi ea doi copii minori, aflaţi şi ei într-un Centru Social”, a spus Bubuiug.

În acest caz, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj continuă cercetările, pentru stabilirea faptelor şi a circumstanţelor în care acestea s-au petrecut. Odată ce dosarul va fi finalizat, va fi înaintat instanţei, iar cei doi bărbaţi implicaţi, de 40 de ani şi de 25 de ani, vor fi trimişi în judecată.

 

 

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Marius 19 ianuarie 2013 at 20:54 - Reply

    Blande-s Doamne legile tarii cu aceste creaturi sub-animalice (animalele salbatice nu fac asa ceva).In loc sa fie arestat preventiv (si facut “fetita” de catre colegii de “pensiune”) ,pestele are interdictie de parasire a localitatii ! Si “barbatul”(ala da barbat,baliga nu kkt) sa aiba parte de acelasi “tratament”,ca si untul (la loc uscat si rece) !

Lasa un Raspuns »