O valoare a cântecului popular sălăjean

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

În perioada 8-10 iunie 2011, s-a desfăşurat la Tulcea cea de-a II-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare a Muzicii Populare “NATALIA ŞERBĂNESCU”. Din Sălaj a participat tânărul şi talentatul solist de muzică populară Daniel Constantin Pop, membru al ansamblului “BARCĂUL” din Şimleu Silvaniei. Au participat tineri solişti de muzică populară din intreaga ţară. În urma preselecţiei au rămas un număr de 25 de concurenţi, majoritatea dintre ei, cu numeroase participări şi premii obţinute la alte concursuri naţionale.

Şi de această dată, reprezentantul Sălajului a fost la înălţime. În concurs a prezentat două cântece, o doină “Măgurice, măgurea” şi un cântec de joc “Întrebă-i frunza de fragă”. Atât la interpretarea doinei cât şi a cântecului de joc, membrii juriului cât şi publicul spectator, prezent în mare număr la acestă manifestare de înaltă ţinută artistică, au aplaudat pe tot parcursul celor două melodii din repertoriul solistului.

Prin calităţile vocale deosebite, prin repertoriul autentic, reprezentând zona etnografica “BARCĂU”, prin ţinuta artistică, Daniel Pop s-a clasat pe cel mai înalt nivel artistic, între ceilalţi concurenţi, obţinând MARELE TROFEU al concursului.

Considerăm că este momentul să menţionăm faptul că tânărul solist (are doar 17 ani), este deţinătorul a numeroase premii (din care cinci sunt Marele Premiu), obţinute la concursuri, festivaluri din ţară şi străinătate. Toate aceste rezultate demonstrează reale calităţi artistice, talentul acestui tânăr pasionat şi promotor al cântecului popular românesc din zonă.

Pentru frumoasele cântece pe care le interpretează cu atâta dragoste, pentru stilul original al interpretării, pentru timbrul vocal deosebit, valorosul solist este invitat la numeroase manifestării cultural-artistice din diferite localităţi ale ţării, la majoritatea posturilor de radio şi televiziune, unde este apreciat şi îndrăgit de marele public iubitor al melosului popular românesc.

Cu siguranţă, Daniel va deveni un punct de referinţă în muzica populară românească. Îi dorim success şi cântecul să-l însoţească peste tot.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »