O salajeanca a urcat in topul international de muzica clasica

Magazin Salajean 2 august 2011 0

O salajeanca a urcat in topul international de muzica clasica

Cele peste 150.000 de descarcari de pe internet ale piesei Europe is my loving home, avand ca solista pe salajeanca Timeea Szentkiraly, a adus acestei piese postate pe site-ul Youtube un impresionant loc 36 in renumitul top international Soundclick. Reusita este cu atat mai mare cu cat site-ul cuprinde piesele muzicale ale zeci de mii de artisti.

Nascuta in 1982 in Zalau, Timeea Szentkiraly lucreaza ca psiholog in cadrul Liceului Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau. Conform propriilor declaratii, este o fire pasionata de arte, muzica clasica fiind prima si marea ei dragoste. Artista, absolventa a Facultatii de Psihologie Babes Bolyai, si-a desavarsit talentul urmand studii de specialitate in cadrul Academiei de muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Timeea a sustinut mai multe concerte in Biserici ortodoxe, catolice, baptiste si reformate, dar adevarata si inedita lansare in lumea muzicala a fost in iulie 2010, cu piesa Europe is my loving home, prin postarea pe Youtube a unei inregistrari home edition, si anume, inregistrata acasa. Piesa a fost realizata de sotul tinerei impreuna cu pianistul Ciprian Ghiurco pe Simfonia Lumii Noi compusa de Antonin Dvorak. E minunat sa fim in top cu o piesa constructiva din punct de vedere social, a declarat pianistul Ciprian Ghiurco.

Intrarea in topul Soundclick a avut loc in data de 29 iulie a anului curent, pe locul 342 dintre zeci de mii de piese. In doar cateva zile, piesa a ajuns pe locul 36 in topul Classical general, respectiv pe locul 92 in topul Classical.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »