O minoră de 12 ani a fugit de acasă pentru a trăi în concubinaj

Mihaela Moldovan 17 ianuarie 2013 1
O minoră de 12 ani a fugit de acasă pentru a trăi în concubinaj

 

O minoră în vârstă de 12 ani, din localitatea Bălan, a fost luată de urgenţă, de inspectorii sociali ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, şi dată în grija unui Centru Social, după ce a fugit de mai multe ori de acasă pentru a trăi în concubinaj. Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat că fata a fugit la concubinul ei, în vârstă de 20 de ani, care locuieşte într-un sat învecinat, fiind decisă să îşi continue viaţa alături de acesta.

Autorităţile au fost sesizate de cazul respectiv de tatăl fetei, care a declarat că, deşi a adus-o de fiecare dată acasă, minora fugea iar. “Bărbatul ne-a declarat că a mai adus-o de câteva ori acasă, dar că fata a continuat să fugă. La primele discuţii avute cu ea, fata ne-a spus că ştie ce vrea să facă cu viaţa ei şi că vrea să trăiască împreună cu tânărul de 20 de ani. Psihologii vor începe imediat consilierea minorei, întrucât vârsta ei este foarte mică pentru a putea vorbi de un trai în concubinaj”, a declarat Violeta Milaş.

Familia respectivă mai are cinci copii, iar părinţii au unele probleme de sănătate, dar acest lucru nu justifică fuga fetei de acasă, susţine directorul DGASPC Sălaj. Deşi a fugit de la domiciliu, fata a continuat să frecventeze cursurile şcolare, neavând probleme în acest sens.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. ion 17 ianuarie 2013 at 19:12 - Reply

    asa, si? cand va implini 15 ani o sa se mute la el legal. romica si julieta 🙂

Lasa un Raspuns »