O eleva, data afara din examen

Magazin Salajean 20 iunie 2007 0

O eleva a fost eliminata de la testele nationale, dat fiind ca a fost surprinsa folosind in timpul probei la limba romana de luni telefonul mobil, a informat, ieri, intr-o conferinta de presa, Szabo Stefan, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Salaj. Potrivit sursei citate, cazul, petrecut la Scoala Corneliu Coposu, nu a putut fi trecut cu vederea din cauza ca fata a trecut prin doua controale, din care unul prevedea ca elevii sa-si predea telefoanele mobile profesorilor pe perioada desfasurarii examenului. Eleva a predat un mobil, dar a fost gasita cu un al doilea asupra ei, dotat cu casti. Fata a pretins ca vorbea la telefon cu mama ei, dar cazul se considera tentativa de frauda si eleva a fost sanctionata cu eliminarea din examen, a spus inspectorul scolar. Ca urmare, elevei nu-i ramane decat sa se inscrie pentru un an la Scoala de Arte si Meserii, urmand sa aiba posibilitatea de a sustine testele nationale anul viitor. Numai ca pana atunci s-ar putea sa nu mai fie teste nationale, ci doar teze unice, a mai spus Szabo Stefan.

Despre proba la limba materna, inspectorul a declarat ca in Salaj se sustine doar pentru limba maghiara, cei 14 copii care trebuiau sa dea examen la limba slovaca fiind trimisi la centrul de examinare din localitatea Budoi, judetul Bihor. Astfel, in cele noua centre de examen din Salaj au sustinut ieri proba la limba maghiara 502 elevi, potrivit raportarilor primite de ISJ din judet.

Astazi elevii sustin examenul la matematica, iar maine vor trebui sa faca dovada cunostintelor acumulate in anii gimnaziali la istoria si geografia romanilor. Probabil copiii au considerat mai la indemana testul grila de la greografie, astfel ca majoritatea s-au inscris pentru acest examen. Din cei 2.429 de elevi inscrisi oficial pe liste, 2.047 au optat pentru geografie si 382 pentru istoria romanilor, a spus Szabo Stefan.

Rezultatele vor fi afisate duminica, pana la ora 16, si tot in aceeasi zi, in intervalul orar 16-20, vor trebui depuse si contestatiile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »