O, ce veste minunata

Magazin Salajean 23 decembrie 2008 0

Duminica, 21 decembrie in cadrul Casei de Cultura din Simleu Silvaniei, prin intermediul si cu sprijinul Centrului Cultural al orasului, s-a desfasurat concertul de colinde O, ce veste minunata. Chemarea melodioasa si mult asteptata a colindelor de Craciun a reusit sa stranga publicul simleuan in numar foarte mare.

Prima parte a spectacolului a fost oferita de catre ansamblul folcloric Barcaul, al Clubului Elevilor din Simleu Silvaniei, care a reusit sa surprinda prin cantec si dans, frumoasele obiceiuri si datini romanesti. Autenticitatea prestatiei acestora a adus in mijlocul auditoriului frumusetea si unicitatea colindului popular. Serbarea colindelor a excelat si prin aportul Corului de copii ai Scolii Gimnaziale Silvania, care l-au vestit tuturor pe Mos Craciun.

Partea a doua a concertului s-a concretizat prin evolutia la inalt nivel a corurilor ecleziale ale orasului, dar si a

altor grupuri de tineri colindatori angrenati in spectacol. Astfel ca, pe scena au urcat corurile apartinand bisericilor ortodoxe din Simleu, al Bisericii Reformate, corul Te Laudamus al bisericii greco-catolice, cat si reprezentanti ai cultului baptist si ai altor confesiuni. Colindele inchinate Craciunului au fost incluse si in repertoriului Corului de copii al Scolii Gimnaziale Horea si cel al grupului teologic Veritas. Prestatia tuturor colindatorilor, a fost rasplatita atat prin prin diplomele inmanate de catre Dumitru Corbeanu, director al Centrului Cultural Simleu Silvaniei, cat si prin aplauzele si multumirile auditoriului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »