Numarul soferilor amendati pentru viteza, in crestere

Magazin Salajean 10 mai 2010 0

Numarul soferilor amendati pentru viteza, in crestereTot mai multi soferi care circula pe drumurile judetului Salaj cad prada radarelor nedetectabile. In perioada 30 aprilie – 6 mai, politistii rutieri au sanctionat peste 1.200 de soferi, dintre care mai bine de jumatate pentru viteza excesiva. Potrivit unei informatii de presa remisa de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada analizata, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat opt fapte de natura penala si 1.242 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 112.000 de lei.

Majoritatea proceselor verbale au fost intocmite soferilor, dintre care 662 pentru depasirea limitei legale de viteza. Totodata, politistii au retinut opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, si au lasat fara permis auto 34 de soferi. Contraventional au fost sanctionate si 137 de persoane, care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, dar si alte 54 de persoane, care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator.

Actiuni preventive in trafic

Pentru prevenirea accidentelor cu raniti grav ori cu pierderi de vieti omenesti, in perioada 10-16 mai, la nivelul intregului judet, lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera vor organiza si desfasura o serie de actiuni preventive. Astazi, vor avea loc actiuni pe linia disciplinarii taximetristilor, biciclistilor si carutasilor. Marti si miercuri, politistii isi indreapta atentia catre pietoni. In data de 13 mai, politistii organizeaza actiuni pe linia respectarii regimului legal de viteza.

Actiuni pentru depistarea in trafic a conducatorilor de vehicule care conduc in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice si pe linia verificarii legalitatii transportului de persoane, cu autovehicule ce au capacitatea de transport de peste 16+1 locuri, vor avea loc in 14 mai. In zilele de sambata si duminica, politistii vor desfasura actiuni privind respectarea regimului legal de viteza si pentru disciplinarea in trafic a motociclistilor si mopedistilor. In perioada mentionata, vor avea loc, zilnic, actiuni pe linia verificarii portului centurii de siguranta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »