Numarul de morti, egal cu cel de anul trecut

Magazin Salajean 6 august 2007 0

Numarul de morti, egal cu cel de anul trecutBaut la volan

Patrula formata din agentii de siguranta publica de la Politia Simleu Silvaniei l-a depistat in trafic joi noaptea pe B. Cristian – Daniel, de 25 de ani din Simleu Silvaniei, posesor al permisului de conducere categoria B, conducand in stare de ebrietate un autoturism Ford pe strada 1 Decembrie 1918. Acesta avea o imbibatie alcoolica de 0,43 mg/litru, alcool pur in aerul expirat. Conducatorului auto i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii imbibatiei alcoolice in sange si in prezent este cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul in stare de ebrietate.

Tamponare pe Simion Barnutiu

B. Ioan, de 54 de ani din Zalau, care conducea vineri seara autoturismul VW pe strada Simion Barnutiu, a efectuat un viraj la stanga, cu intentia de a intra pe strada Andrei Muresan, fara a acorda prioritate de trecere mopedului condus de B. Traian Florin de 29 de ani din Garcei, care circula din sens opus. In urma impactului, conducatorul mopedului a fost accidentat usor.

Arestati preventiv

V.V.C de 16 ani din Zalau si F.A de 17 ani din Romanasi, care au talharit in noaptea de 27 iulie un taximetrist de 55 de ani din Zalau, sunt cercetati in stare de arest preventiv. Instanta a dispus masura arestarii preventive pe un numar de 15 zile din data de 02.08, pentru savarsirea infractiunilor de talharie. Va remintim ca cei doi infractori i-au furat soferului de taxi 400 de lei, un telefon mobil si 4 pachete de tigari.

La nivelul judetului au fost inregistrate de la inceputul anului un numar de 58 de accidente grave soldate cu 11 morti si 54 de raniti grav, respectiv 67 de accidente usoare soldate cu ranirea usoara a 79 de persoane. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, accidentele soldate cu victime au fost mai putine cu 15 decat cele de anul trecut, numarul de persoane decedate este acelasi, numarul persoanelor ranite grav a crescut cu 4, iar numarul persoanelor ranite usor a scazut cu 31. Pentru indeplinirea obiectivelor Programului prioritar de crestere a sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj (constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere; reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere produse pe fondul vitezei excesive si cauzate de indisciplina pietonilor; dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu) in prioada 6 – 12 august vor fi organizate si desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj actiuni preventive.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »