Numărul de viroze şi pneumonii se menţine ridicat

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Numărul de viroze şi pneumonii se menţine ridicat

Peste 1.700 de sălăjeni au avut de suferit, în perioada 21 – 27 martie, din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la minori, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli. „În săptămâna 21 – 27 martie, s-au înregistrat 1.575 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în scădere cu 21 la sută faţă de săptămâna anterioară, şi 180 de cazuri de pneumonii acute, reprezentând o scădere cu 4 la sută faţă de intervalul anterior”, a declarat Cheşeli. Chiar dacă sunt mai puţine faţă de săptămânile anterioare, per ansamblu, numărul îmbolnăvirilor este, totuşi, mare, semn că temperaturile oscilante îi afectează pe sălăjeni.

Cei mai sensibili au fost, şi de această dată, copiii, la grupa de varsta 0 – 14 ani înregistrându-se 1.061 de îmbolnăviri. Din cauza stării mai grave, medicii au decis internarea a 106 persoane diagnosticate cu acest tip de infecţiuni.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Sălaj, au fost imunizate gratuit împotriva gripei sezoniere 14.580 de persoane din grupele considerate la risc, judeţul mai având disponibile 4.570 de doze.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »