Noua masini din Zalau, devastate de doi minori

Magazin Salajean 9 martie 2010 0

Noua masini din Zalau, devastate de doi minoriDoi minori din Zalau au fost prinsi de politisti, in noaptea de sambata spre duminica, in zona centrala din Zalau, dupa ce au comis patru furturi din auto si noua distrugeri, prin spargerea geamurilor autototurismelor, cauzand proprietarilor masinilor un prejudiciu de 7.900 de lei. Din declaratiile purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie de Judetean Salaj, Nadia Serban, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Salaj ii cerceteaza pe cei doi tineri din Zalau, respectiv pe G. N., de 14 ani, si B. M., de 17 ani, pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si distrugere, in conformitate cu art.208, 209 si 217 cu aplicarea art.33 lit.a, din Codul Penal. Cei doi au fost internati intr-un Centru de servicii comunitare din Zalau. Doar 60 la suta din prejudiciul cauzat a fost recuperat de politisti.

Ca urmare a celor intamplate, politistii atrag atentia, inca o data, ca furtul din auto este generat de o serie de cauze, in majoritatea cazurilor, din neglijenta proprietarilor. Astfel, pentru a nu deveni o victima a hotilor de si din autoturisme, pe timpul noptii, parcati autoturismul in locuri iluminate. Nu lasati autoturismul descuiat sau cu cheile in contact, chiar daca il parasiti pentru cateva momente. Nu lasati in autoturism bunuri de valoare, documente, carti de credit, genti sau obiecte de imbracaminte. Daca se afla la vedere sunt tentante chiar si pe timpul zilei, reprezentand o provocare pentru toate categoriile de hoti.

Daca la bordul autoturismului aveti aparatura electronica de valoare, gen radio-casetofon, CD-player cu fata detasabila, este indicat sa fie luata pe timpul noptii. Incercati sa montati aparatura audio pe un sistem tip sina care sa permita o deconectare usoara. Nu lasati in torpedou actele masinii deoarece, in cazul furtului autoturismului, riscati sa nu fiti despagubiti de societatile de asigurari. Autovehiculele distribuitorilor de produse en-gross sunt o tinta pentru hoti, datorita valorilor mari pe care le transporta.

Daca ati pierdut ori v-au fost furate cheile autoturismului, schimbati de urgenta sistemul de inchidere. Acelasi lucru vi-l recomandam si la cumpararea unui autoturism utilizat. Sistemele tehnice de alarma si siguranta antifurt sunt o piedica in calea infractorilor. Daca aveti posibilitate, este recomandat sa montati astfel de sisteme, se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »