Noile radare fac macel printre vitezomani

Magazin Salajean 15 aprilie 2010 0

Noile radare fac macel printre vitezomani

Radarele noi din dotarea Politiei Salaj fac ravagii in randul vitezomanilor din judet. Din data de 7 aprilie, de cand cele opt autospeciale dotate cu aparatura radar de tip nou au fost scoase in trafic, si pana in prezent, politistii au depistat pe drumurile judetului peste 300 de soferi care au apasat prea tare pedala de acceleratie. In total, au fost aplicate 440 de sanctiuni contraventionale, dintre care 338 pentru depasirea vitezei legale. Totodata, 49 de conducatori auto s-au ales cu sanctiuni contraventionale pentru nefolosirea centurii de siguranta, trei soferi au primit amenzi pentru depasire neregulamentara, in timp ce patru soferi au ramas fara permisele de conducere. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost in suma de 72.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, radarele noi actioneaza pe toate drumurile publice din judet, cu preponderenta pe drumurile nationale si europene, unde se inregistreaza cele mai multe accidente. Fata de aparatele vechi, radarele performante au doua functii: de supraveghere a traficului rutier si masurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor prin separarea sensurilor de mers. Acestea functioneaza in sistem Stand By, adica inregistreaza audio-video fara a emite unda radar catre autovehiculele vizate.

Radarul nedetectabil porneste automat inregistrarea audio-video atunci cand detecteaza un autovehicul care circula cu o viteza mai mare decat limita maxima selectata de operator si inregistreaza automat audio-video imaginile captate in intervalul de 30 de secunde inainte de pornirea efectiva a inregistrarii de catre operator si 60 de secunde dupa ce operatorul a oprit inregistrarea. Totodata, aparatele noi permit inregistrarea imaginilor simultan cu functia de redare a inregistrarilor efectuate anterior. Si antena radar si camera video constituie corp comun cu ajutorul unui dispozitiv special, iar evenimentele pot fi marcate manual sau automat prin introducerea pe inregistrare a unui semn digital de tip bookmark (semn de carte).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »