Noapte la lumina zilei

Magazin Salajean 4 mai 2011 0

Noapte la lumina zilei

Rotary Club, Studioul Regional Cluj şi Cotidianul Clujean Făclia au organizat, în ziua de 30 aprilie 2011, în sala de concerte a Studioului de Radio Cluj, un spectacol caritabil având genericul de mai sus.

S-au adunat sume importante din licitarea unor lucrări de artă, precum şi donaţii din partea unor generoşi sponsori, destinaţia acestor sume fiind victimele cutremurului din Japonia.

Alături de mezosoprana Lavinia Bocu, balerina Operei Naţionalului Clujean Mayura Misawa, actriţele Ramona Dumitrean şi Narcisa Pintea, flautistul Horaţiu Ardelean,scriitorii Mircea Petrean şi Radu Creţu, maestrul în caligrafia Katakana Dan Raţiu, prof.Cristian Chesut, prof.Rodica Frentiu, artistul fotograf Emil Morit şi sportivii clubului Whooooo Istru Karate a fost prezent şi jibouanul, prof. Mihai Petriş cu o expoziţie de kirigami. Pentru cine aude pentru prima dată acest termen, kirigami-ul defineşte un meşteşug străvechi de tăiere a hârtiei (kiri-tăiere , gami-hârtie)apărut în Japonia şi China.

Expoziţia prezentată de prof.Mihai Petriş s-a bucurat de un real succes.

În încheiere trebuie să amintesc afirmaţia domnului Florin Zamfirescu, redactor şef la Radio Cluj „Este o mare onoare pentru noi să fim implicaţi într-o asemenea acţiune caritabilă, o provocare pe multe planuri care se reîntâlnesc într-o construcţie de suflete, îmbinând artele cu gândul cel mai bun şi mai frumos de a ajuta în caz de nevoie”.

Felicitări pentru sălăjeanul nostru prezent la această manifestare, felicitări Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj pentru sprijinul acordat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »