Nasuri sparte, in bataile de week-end

Magazin Salajean 14 noiembrie 2006 0

Personalul medical de la Urgenta Spitalului Judetean Zalau este asaltata, de obicei, in zilele de week-end, de victime ale diferitelor agresiuni. Nimic grav, de obicei, doar nasuri sparte si falci rupte – ceva normal pentru bataile din crasme si discoteci.

De vineri, pana duminica seara, la Urgenta au poposit 7 persoane cu urme de batuta, care au fost tratate de politraumatisme prin agresiune. Este vorba, in primul rand, de un barbat italian, de 44 de ani, care a suferit un traumatism cranio-facial acut inchis prin agresiune. Cu acelasi diagnostic au fost tratati si un tanar de 16 ani si unul de 21 de ani, din Zalau, un barbat de 35 de ani din Samsud, unul de 27 de ani din Ileanda si un tanar de 21 de ani din Criseni.

Faptul ca sezonul rece a sosit si pe la noi se poate simti si pe la Urgenta, medicii confruntandu-se cu 4 cazuri de taieri de degete (3 cu fierastraul si unul cu flexul).

In total, personalul medical de la Urgenta Zalau a tratat, in acest week-end, 88 de cazuri cu plagi, traumatisme, contuzii, fracturi si entorse.

Interesant de mentionat faptul ca la IPJ nu a fost reclamata nici o agresiune. Poate ca agresorii si victimele lor au ajuns, totusi, la o impacare, la un pahar de bere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »