Napradea a rasunat de colinde

Magazin Salajean 19 decembrie 2011 0

Napradea a rasunat de colinde

Cea de-a doua editie a Festivalului judetean dedicat sarbatorilor de iarna de la Napradea a reunit pe scena Caminului Cultural din localitate peste 160 de participanti, prescolari, elevi si adulti. La manifestarea, care s-a desfasurat sub genericul O stea s-a ivit!, s-au intrecut in interpretarea colindelor grupuri de copii, tineri si adulti din Napradea, Cheud, Solomon, Chechis, Alunis, Inau, Tihau, Somes-Odorhei, Jibou, precum si membrii Ansamblului Cununa din Jibou, ai Grupului Coral Cetinita din Cluj Napoca si ai Coralei Cameratta Academica Porolissensis din Zalau. Evenimentul este organizat de Primaria comunei Napradea, Scoala Gimnaziala Traian Cretu din Napradea si Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului.

A doua editie a fost o reusita, atat sub aspect organizatoric cat si calitativ, gratie colaborarii administratiei locale, scolii si bisericii, dar mai ales datorita calitatii grupurilor participante. Prezenta cunoscutei interprete de muzica populara Angela Buciu, fiica a comunei, a solistului Pavel Pausan, a Coralei liceului de Arta Ioan Sima din Zalau sub bagheta profesorului dr. Ioan Chezan, a ansamblurilor Cununa Jibou si Cetinita din Cluj Napoca, a grupurilor de colindatori din scolile si parohiile din apropierea Jiboului au oferit o seara de neuitat sutelor de spectatori, ne-a declarat directorul Scolii Gimnaziale Traian Cretu din Napradea, Aurel Medve.

Din fonduri prevazute in bugetul local (1.500 de lei) si din sponsorizari (1.000 de lei), colindatorii de la Napradea au fost rasplatiti, de gazde, cu daruri. Au fost oferite 160 de pachete cu dulciuri si fructe copiilor care au uimit, joi, spectatorii prezenti la festival.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »