Motociclist inconştient: beat şi fără permis

magazinsalajean 10 iulie 2012 0
Motociclist inconştient: beat şi fără permis

Un tânăr de 20 de ani, din localitatea Someş Odorhei, este cercetat penal de către organele de poliţie, după ce a fost prins în trafic, zilele trecute, conducând motocicleta pe drumurile publice deşi nu are permis de conducere, mai mult, după ce a consumat o cantitate impresionantă de băuturi alcoolice.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii jibouani l-au depistat pe tânărul Ioan T. conducând motocicleta pe DJ 108A, în localitatea Someş Odorhei. “Motociclistul nu avea permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest s-a evidenţiat o îmbibaţie alcoolică de 0,93 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Jibou, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În cauză, pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere şi cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.
Numai în primele cinci luni ale acestui an, la nivelul judeţului s-au produs patru accidente din cauza motocicliştilor şi mopediştilor care nu au respectat regulile de trafic. În urma evenimentelor, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar trei au suferit leziuni grave.
M.O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »