Moment istoric: UDMR a prins în dibluri “simbolul” Zalăului

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

Moment istoric: UDMR a prins în dibluri “simbolul” Zalăului

Dispariţia termometrului de pe faţada clădirii Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Sălaj, instituţie amplasată în centrul municipiului, a dat bătăi de cap liderilor UDMR Zalău.

Vizibil afectat, cu emoţie în glas, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele UDMR Zalău, Lakatos Sandor, a făcut cunoscut că, odată cu lucrările de renovare a clădirii amintite, de pe faţada instituţiei a dispărut termometrul. Am primit foarte multe reclamaţii cu privire la dispariţia acestui simbol al oraşului. Dacă la întrebările noastre, autorităţile sălăjene au ridicat din umeri, nu am avut altceva de făcut decât să depunem o plângere la poliţie, a făcut cunoscut Lakatos Sandor. Acesta a adăugat că termometrul din centru era simbolul municipiului, deoarece era locul unde îşi dădeau întâlnire tinerii care astăzi au ajuns bunici.

Dar, să nu credeţi că cei de la UDMR au stat cu mâinile în sân, până ce ar fi primit un răspuns cu privire la dilema termometrului. Am luat legătura cu firma care a fabricat, în 1920-1930, acel termometru. Astfel că am primit, gratuit, din partea acelei firme un termometru nou, iar noi îl vom dona Direcţiei pentru Cultură, pentru a avea grijă de el, a mai spus Lakatos Sandor. Acesta a subliniat că, în schimbul noului termometru, în semn de mulţumire, UDMR Sălaj a pregătit pentru reprezentantul zonal al firmei producătoare o sticlă cu cinci litri de pălincă de Zalău.

Ulterior conferinţei de presă, câţiva reprezentanţi ai UDMR Zalău, în frunte Lakatos Sandor, s-au deplasat la sediul Direcţiei pentru Cultură, unde am asistat la un moment istoric: prinderea în dibluri a noului termometru, exact pe locul unde ani la rând a vegheat fostul simbol al oraşului. Masa, dansul şi felicitările au avut loc ceva mai târziu…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »