Moment aniversar pentru Crucea Rosie Romana

Magazin Salajean 4 iulie 2007 0

Moment aniversar pentru Crucea Rosie RomanaDesi data de 4 iulie este retinuta poate mai mult ca fiind sarbatoarea nationala a Americii, ziua este un prilej de bucurie si pentru Crucea Rosie Romana, care celebreaza in aceasta zi 131 de ani de la infiintare. Filiala din Romania a acestei mari organizatii internationale a luat fiinta la 4 iulie 1876 si a functionat neintrerupt in toata aceasta perioada, aducandu-si contributia in domeniul umanitar atat in timp de pace, cat si in timp de conflict armat.

Crucea Rosie are ca obiectiv principal prevenirea si alinarea, in mod impartial, a suferintelor umane fara nici o discriminare de nationalitate, rasa, sex, clasa sociala, religie, varsta sau optiune politica, a spus directorul filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu, in cadrul unei intalniri organizate cu ocazia Zilei Crucii Rosii Romane. Directorul a mai specificat faptul ca institutia doreste sa aiba capacitatea de a se autosustine pe termen lung si de a raspunde, astfel, mai bine nevoilor populatiei din categoriile vulnerabile. Filiala Salaj a Crucii Rosii numara 34 de subfiliale comunale, una municipala si trei orasenesti. Totodata, exista 15 comisii de Cruce Rosie la diferiti agenti economici si unitati scolare, voluntari tineri si varstnici, membrii cotizanti sustinatori activi, sponsori si donatori.

Prioritatile pentru anul 2007 ale Crucii Rosii Salaj

In cadrul intalnirii, au mai fost prezentate si cele patru obiective avute in vedere pentru anul in curs. Prima dintre ele face referire la pregatirea pentru interventiile in caz de dezastre si situatii de urgenta. Pentru astfel de situatii se actioneaza prin sapte detasamente din Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Crasna, Sarmasag. Ca baza materiala a filialei dispunem de 50 de paturi, salopete, 50 de saci de dormit, 38 de seturi de lenjerie, 14 truse sanitare, opt corturi si un depozit pentru procurarea de apa minerala si alimente de prima necesitate, a adaugat directorul Bungenteanu.

Al doilea pe lista de prioritati este numara programul social, prin care se evalueaza nevoile locale pentru a putea acorda sprijin material categoriilor vulnerabile.

Nici copiii nu sunt uitati de filala Salaj a Crucii Rosii, astfel ca, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Autoritatea de Sanatate Publica sunt organizate concursuri pe categorii de varsta.

Prin intermediul activitatilor pentru Tineret, Proiecte si Programe se urmareste atragerea de voluntari tineri, precum si pregatirea acestora si organizarea de actiuni publice cu ocazia unor evenimente. Pentru ca aceste activitati sa poata prinde contur, avem sprijinul neconditionat al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj. Cu ajutorul lor se vor distribui materiale educativ-sanitare pentru informare si documentare, a precizat Laura Bungenteanu.

La finele intalnirii, directorul filialei Salaj a Crucii Rosii a tinut sa multumeasca tuturor conducerilor de subfiliale, care au contribuit la atragerea de membri cotizanti pentru filiala in primul trimestru al acestui an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »