Mobil furat, recuperat după opt luni de cercetări

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Mobil furat, recuperat după opt luni de cercetări

O tânără în vârstă de 21 de ani, din comuna Sărmăşag, s-a ales luni cu un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, după ce în luna iulie a anului trecut i-a sustras telefonul mobil unei femei din localitatea Sălăjeni. După opt luni de cercetări, poliţiştii au făcut lumină în acest dosar, reuşind şi recuperarea prejudiciului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că tânăra a fost identificată de poliţiştii Postului de Poliţie Sărmăşag. În urma activităţilor specifice desfăşurate luni, poliţiştii au identificat autoarea furtului de telefon mobil, în persoana lui C.K. în vârstă de 21 ani, din Sărmăşag. Prejudiciul a fost recuperat, urmând a fi predat părţii vătămate, a declarat purtătorul de cuvânt.

Tânăra este cercetată în stare de libertate, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă să ajungă după gratii. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale comisă de aceasta.

Infractoare la 13 ani

O minoră în vârstă de numai 13 ani, din Zalău, este cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce a fost prinsă în flagrant, luni după-amiază, că a sustras mai multe bunuri de la o firmă din municipiu, cauzând un prejudiciu de 260 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Maria Cristea, a declarat că minora a fost prinsă chiar în apropierea societăţii comerciale prădate. Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale au identificat o minoră, I.A. de 13 ani, din Zalău, care a sustras de la o societate comercială bunuri în valoare de 260 de lei. Bunurile au fost recuperate în totalitate şi predate unităţii păgubite, a declarat Cristea.

Pe numele minorei, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de articolul 209 Cod Penal.

A luat foc magazia cu lemne

Un locuitor din Nuşfalău a rămas fără lemnele de foc, în noaptea de luni spre marţi, după ce magazia în care erau depozitate a fost cuprinsă de flăcări. Proprietarul a anunţat imediat autorităţile, mai ales că incendiul s-a extins şi la acoperişul casei în care locuia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul nestins căzut lângă soba din magazie. Garda de intervenţie Nr.2 Nuşfalău a intervenit marţi dimineaţă, în jurul orei 5, pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitate. Cauza probabilă de incendiu a fost jarul nestins din soba de încălzit depozitată în magazia de lemne. Au ars 30 de metri pătraţi din acoperişul anexei şi 500 de kilograme de lemne de foc, a declarat lt. Jacodi.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a extins şi la casa locuită. Până la intervenţia pompierilor au ars circa zece metri pătraţi din acoperişul casei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »