Mitropolitul Germaniei, Serafim Joanta, slujeste la Zalau

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Mitropolitul Germaniei, Serafim Joanta, slujeste la Zalau

Inalt Prea Sfintitul Serafim Joanta, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, va oficia, duminica, Sfanta Liturghie la Catedrala Ortodoxa Sfanta Vinere din Zalau. Alaturi de acesta, la slujba arhiereasca, care va incepe de la ora 9.30, va mai participa un sobor de preoti.

Inalt Prea Sfintitul Serafim este un vechi apropiat al credinciosilor Catedralei Sfanta Vinere. A servit aici, aproape in fiecare an, incurajandu-ne mult in toate lucrarile care s-au derulat aici si a fost un mare sustinator al infiintarii la Zalau a Episcopiei Ortodoxe a Salajului, a mentionat parintele Ioan Ghiurco, preot paroh al Bisericii Sfanta Vinere.

Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord este pastorul romanilor ortodocsi care se afla in tarile din aria sa de activitate. Este pentru toti cei plecati la lucru sau stabiliti in afara granitelor Romaniei un sustinator, si in acelasi timp, este foarte apreciat de autoritati pentru implicarea sa intensa in viata sociala a comunitatilor de romani si nu numai.

Din activitatea Mitropolitului Serafim poate fi mentionata implicarea in infiintarea a zeci de parohii in Germania si Austria, hirotonirea de preoti si diaconi, lansarea de publicatii de spiritualitate (Scrisoare duhovniceasca si Deisis). Eforturile sale administrative s-au concretizat in obtinerea statutului de corporatie religioasa de drept public pe care Mitropolia pastorita de Inalt Prea Sfintitul Serafim a primit-o in anul 2006 din partea Landului Bavaria. Mitropolitul Serafim este apreciat drept unul dintre ierarhii care arata o deosebit de mare deschidere spre ecumenism.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »