Minorul cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte rămâne după gratii

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

Minorul cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte rămâne după gratii

Adolescentul în vârstă de 17 ani, din Zalău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, după ce, în urmă cu aproximativ o lună, s-a luat la bătaie cu un tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin, va mai petrece câteva zile după gratii. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, minorul se află încă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, după ce magistraţii Tribunalului Sălaj au decis, sâmbătă, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru încă 20 de zile.

Tragedia s-a produs în noaptea de 24 spre 25 aprilie, la un bar din cartierul Ortelec din Zalău, unde a avut loc o dispută verbală între două persoane, respectiv un minor în vârstă de 17 ani, din Zalău, şi un tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin, după cum susţin procurorii de caz.

Minorul i-a aplicat o lovitură cu palma victimei, în urma căreia aceasta a căzut la pământ, lovindu-se cu capul de asfalt. Pierzându-şi cunoştinţa în impactul cu solul, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, ulterior fiind transferat la Clinica de neuro-chirurgie din Târgu-Mureş. Din nefericire, în dimineaţa zilei de luni, acesta s-a stins din viaţă. În aceeaşi zi, procurorii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a zălăuanului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Prezentat Tribunalului Sălaj, a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile, perioadă redusă pentru minori. Pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 15 ani, în cazul minorilor aceasta fiind redusă la jumătate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »