Minorul cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte rămâne în arest

Magazin Salajean 17 iunie 2011 0

Minorul cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte rămâne în arest

Minorul în vârstă de 17 ani, din Zalău, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, după ce, în noaptea de Paşte, a fost implicat într-o altercaţie soldată cu decesul unui tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin, rămâne în continuare după gratii. Instanţa a decis săptămâna trecută, pentru a treia oară la rând, prelungirea măsurii de arest preventiv pentru o perioadă de 19 zile, timp în care procurorii adună dovezi la dosar.

După cum ne-a declarat, ieri, procurorul Bogdan Chiş, din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent se aşteaptă rezultatele autopsiei tânărului pentru a se putea judeca dosarul. În câteva zile aşteptăm rezultatul de la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş cu privire la cauzele exacte care au dus la decesul tânărului de 22 de ani, din localitatea Dobrin, după care vom finaliza dosarul. În cauză, pe numele minorului de 17 ani, din Zalău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, instanţa a decis în data de 9 iunie prelungirea mandatului de arest preventiv pentru încă 19 zile, acesta fiind maximum legal pentru minori, a declarat procurorul Chiş. În prezent, adolescentul de 17 ani se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj

Reamintim că minorul din Zalău a ajuns în arest după ce a fost implicat, în noaptea de Paşte, într-o altercaţie cu un tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin, în faţa unui bar din cartierul Ortelec din municipiu. Minorul i-a aplicat celui din Dobrin o lovitură în urmă careia acesta a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt, pierzându-şi cunoştinţa. La o săptămână de la incident, tânărul de 22 de ani s-a stins din viaţă la Clinica de neuro-chirurgie din Târgu-Mureş. În aceeaşi zi, procurorii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a zălăuanului de 17 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, ulterior fiind emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »