Minorul acuzat de viol, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

Magazin Salajean 20 decembrie 2011 0

Minorul acuzat de viol, condamnat la patru ani de inchisoare cu executareAdolescentul acuzat ca si-a violat nepoata de numai cinci ani a fost condamnat la inchisoare, zilele trecute, de catre magistratii Tribunalului Salaj. Desi are impliniti doar 15 ani, minorul din localitatea Ileanda va trebui sa-si ispaseasca pedeapsa dupa gratii, decizia instantei judecatoresti fiind patru ani de inchisoare cu executare. Pe langa sentinta data, condamnatul va trebui sa plateasca si daune morale nepoatei sale.

Potrivit solutiei postate pe site-ul Tribunalului Salaj, inculpatul minor Beniamin Emanuel P. este condamnat la pedeapsa de patru ani inchisoare cu executare in regim de detentie, pentru comiterea infractiunii de viol asupra unei minore care nu a implinit varsta de cinci ani. De asemenea, instanta a decis ca inculpatul, in solidar cu partile responsabile civilmente, sa plateasca 5.000 de lei catre victima sa, reprezentand daune morale. Solutia este cu drept de apel in termen de zece zile de la pronuntare pentru procuror, partea vatamata, reprezentantii legali ai partii vatamate, partile responsabile civilmente. Condamnatul a depus deja recurs impotriva deciziei judecatorilor.

Incepand cu data de 1 noiembrie, minorul acuzat de viol a fost arestat preventiv si depus in Penitenciarul Oradea. Din pedeapsa aplicata de instanta salajeana, se va deduce timpul retinerii si arestarii preventive.

Desi a suferit o trauma cumplita, nimeni nu a luat nicio masura pentru minora de cinci ani. Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, Violeta Milas, ne-a declarat ca Primaria si organele de politie locale trebuie sa sesizeze institutia pe care o conduce. Pentru a lua masuri in ceea ce priveste minorul de 15 ani, din localitatea Ileanda, reprezentantii Primariei si politiei comunale ne vor sesiza doar dupa sentinta data de instanta de judecata, a precizat Violeta Milas. Potrivit acesteia, doar la solicitarea parintilor se va putea interveni pentru evaluarea psihologica a fetitei.

Tragica intamplare a iesit la iveala in luna octombrie, cand fetita i-a povestit bunicii sale ca a fost violata de unchiul ei, aceasta anuntand imediat autoritatile. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, politia a fost sesizata in data de 28 octombrie despre faptul ca o minora in varsta de cinci ani a fost violata. Cazul a fost preluat de catre procurori, stabilindu-se ca fapta s-a produs in cursul lunii august. Dupa cum ne-a declarat procurorul Bogdan Chis, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, in baza declaratiilor date de inculpat si de catre ceilalti martori la dosar, s-a stabilit ca minora a fost violata de unchiul acesteia din partea tatalui. In cauza s-a dispus retinerea si prezentarea minorului de 15 ani in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Fetita provine dintr-o familie dezbinata si a ramas in grija tatalui si a concubinei acestuia. Se pare ca adultii stiau despre viol, insa au hotarat sa tina totul sub tacere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »