Minori ajunsi beti la Urgenta

Magazin Salajean 17 august 2011 0

Minori ajunsi beti la Urgenta

Aproape 400 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, cand s-a sarbatorit Adormirea Sfintei Marii, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 130 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 16 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.Tot in acest weekend, medicii de la UPU au avut surpriza sa constate doua situatii neobisnuite, respectiv doi minori, de zece si 11 ani, aflati in stare avansata de ebrietate, care au tinut si ei sa sarbatoreasca in rand cu lumea, ajungand in cele din urma la spital, unde au fost tratati si tinuti sub observatie de personalul medical. De asemenea, 37 de pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite, iar un pacient a fost depistat cu apendicita. Medicii au mai tratat 13 persoane diagnosticate cu colica abdominala (noua cazuri, n.r.) si biliara (patru cazuri, n.r.) si au ajutat 14 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Muscat de un om

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, cinci persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca unul din acesti pacienti a atras atentia personalului medical din cauza ca prezenta la bratul drept o plaga rezultata prin muscatura de om. Tot in week-end-ul trecut, au ajuns pe mana medicilor patru persoane care au fost muscate de caini. „Este vorba de un baiat in varsta de zece ani si de un barbat in varsta de 44 de ani, ambii din Zalau, de o femeie de 67 de ani, din Ilisua, si de un baietel de sapte ani, din localitatea Poarta Salajului. Toti acesti pacienti, ca si barbatul care prezenta muscatura de om la brat au fost tratati in Urgenta,nefiind necesara spitalizarea lor”, a declarat purtatorul de cuvant.

De asemenea, in zilele libere ocazionate de sarbatoarea Sfintei Marii, 11 persoane au primit ingrijiri dupa ce au fost implicate in accidente rutiere.

In total, au ajuns la Urgenta 370 de persoane, din care 113 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 97 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »