Minori agresati, ajunsi la Urgenta Spitalului Judetean Zalau

Magazin Salajean 20 septembrie 2011 0

Minori agresati, ajunsi la Urgenta Spitalului Judetean Zalau

Aproximativ 270 de persoane au solicitat, weekend-ul trecut, ingrijiri medicale in Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Dintre acestea, insa, doar un sfert au prezentat cazuri reale de urgente medicale, restul fiind de competenta medicilor de familie. Cu toate acestea, indiferent daca pacientul reprezinta sau nu o urgenta medicala, acesta trebuie investigat de catre medici.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Codruta Puscas, in perioada 16-18 septembrie, s-au prezentat la Urgenta 277 de persoane, dintre care doar 77 au fost cazuri reale de urgente medicale. Printre acestea se numara sase pacienti tratati pentru politraumatisme prin agresiune. Trei victime sunt minori cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, care prezentau plagi, contuzii si escoriatii la nivelul corpului. Acestia au fost tratati, insa nu au necesitat spitalizarea. Cu toate acestea, personalul medical este obligat ca, la sesizarea unor cazuri de agresiune, sa anunte organele de politie spre competenta solutionare, ne-a declarat Codruta Puscas. In cazurile ce implica minori si se constata ca ranile au fost provocate in familia din care provin, acestea sunt aduse la cunostinta Directiei Copilului, care va demara anchete sociale.

Tot la acest final de saptamana, o tanara de 21 de ani, din Zalau, a solicitat ingrijiri medicale de urgenta, prezentand plaga prin muscatura de capusa. Alte 73 de persoane au ajuns in Urgenta cu plagi, fracturi, traumatisme, entorse, contuzii etc., 20 cu gastrite, in timp ce 13 femei au suferit traveliu declansat. In acelasi interval analizat, medicii din Urgenta au tratat si cinci persoane aflate in stare de ebrietate si opt pacienti cu hipertensiune arteriala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »