Minoră, prinsă la volanul maşinii

Mihaela Oprea 3 octombrie 2012 0
Minoră, prinsă la volanul maşinii

O minoră sălăjeancă şi un tânăr clujean s-au ales cu dosare de cercetare penală, marţi seara, după ce poliţiştii au prins-o pe copilă conducând un autoturism pe drumurile publice. Aceasta a recunoscut oamenilor legii că proprietarul maşinii a fost de acord ca ea să urce la volan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că minora Marcela L. a fost identificată marţi, în jurul orei 20, de patrula formată din poliţişti ai Posturilor de Poliţie Fildu de Jos şi Almaşu, conducând un autoturism pe DC 67, în localitatea Fildu de Jos. “Poliţiştii i-au solicitat actele personale şi astfel au constatat că şoferiţa are 17 ani şi locuieşte în Fildu de Mijloc. Aceasta a declarat că autoturismul i-a fost încredinţat cu bună ştiinţă de proprietar, Nicolae A., de 22 de ani, din Bedeciu, judeţul Cluj, care se afla în autoturism”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu are permis de conducere şi încredinţarea conducerii unui autoturism pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Tot cu dosar penal s-a ales marţi şi Tibor P., de 31 de ani, din localitatea Vîrşolţ. Acesta a fost prins de poliţiştii din Valcău de Jos conducând un autoturism ce avea montate plăcuţe cu număr de înmatriculare emise de autorităţile din Ungaria, acestea nefiind valabile pe teritoriul ţării noastre.

În cauză, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are dreptul de circulaţie în România.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »