Minor pus la racoare

Magazin Salajean 5 noiembrie 2009 0

Minor pus la racoare Autorul a opt furturi din societati comerciale, magazine si locuinte, pe raza localitatilor Hida si Balan, a fost prins zilele trecute de politistii din cadrul Biroului de Politie Rurala Jibou si depus in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj. Tanarul, pe nume Anghel L., de 17 ani, din Hida, a fost prezentat Judecatoriei Jibou cu propunere de arestare preventiva, fiind emis pe numele sau un mandat de arestare pentru un numar de 20 de zile.

Cu masina in sant, la dublu

Din cauza imprudentei in conducere, marti dupa-amiaza, in jurul orei 14:30, in localitatea Bobota, Alexandru B. in varsta de 58 de ani, din Pericei, pe un sector de drum in aliniament, a pierdut controlul directiei si a intrat cu autoturismul in santul din partea dreapta a drumului. In urma impactului, pasagera de pe locul din dreapta fata a fost ranita grav.

Mai tarziu, in jurul orei 17, intre localitatile Crasna si Marin, Avram S., de 49 de ani, din Zalau, in timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul directiei si a intrat cu autoturismul in santul de pe marginea drumului, ranindu-se usor. Testat fiind cu aparatul etilotest, politistii au constatat ca avea o imbibatie alcoolica de 0,60 de mg/l alcool pur in aerul expirat, in cauza intocmindu-se dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 87, pct. 1 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Siguranta in scoli, in atentia autoritatilor

In baza Planului comun de masuri pentru cresterea gradului de siguranta in unitatile de invatamant si in zona adiacenta, pentru anul de invatamant 2009-2010, ofiterii de politie din cadrul IPJ Salaj, impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj si ai Primariei Orasului Jibou, au organizat ieri o masa rotunda la care au fost invitati manageri ai institutiilor de invatamant de pe raza oraselor Jibou si Cehu Silvaniei, precum si din comunele Hida, Surduc si Ileanda. Scopul urmarit a fost acela de a identifica principalele cauze generatoare de violenta, cat si modalitatile cele mai eficiente prin care mijloacele informatice pot fi utilizate in combaterea acestui fenomen. Totodata, politistii au facut public si mesajul campaniei Votul ilegal inseamna inchisoare demarata la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, campanie de responsabilizare a cetatenilor impotriva fraudelor electorale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »