Minor hot si talhar, dupa gratii

Magazin Salajean 11 decembrie 2006 0

Minor hot si talhar, dupa gratii* Craciun Ionel Blocau a inceput sa fure si sa talhareasca, in stil mare, inca de la varsta de 14 ani. De atunci, el si-a inscris pe raboj peste 20 de infractiuni si se afla, in prezent, in penitenciarul din Satu Mare

Procurorii salajeni din cadrul Directiei pentru Investigarea Criminalitatii Organizate si Terorism au reusit sa probeze impotriva unui tanar de doar 16 ani furtul a doua carduri bancare. Hotul a golit conturile cardurilor, dupa care a reusit, intr-un timp record, sa cheltuiasca cele 34 de milioane – suma gasita pe carduri.

De fapt, Craciun Ionel Blocau, din satul Plesca, comuna Cizer, a fost acuzat de comiterea a 18 furturi, comise in perioada noiembrie 2004 – septembrie 2005, pe raza localitatii Zalau. Insa, din cauza ca unul dintre dosare facea referinta la furtul unui card bancar, competenta a fost declinata procurorilor DICOT. Pe de alta parte, minorul se afla, in prezent, in penitenciarul din Satu Mare, pentru comiterea altor furturi probate inainte de perioada mai sus mentionata. El si-a inceput activitatea infractionala inca de la 14 ani, singurul sau atu in golirea buzunarelor victimelor fiind tupeul.

Potrivit datelor furnizate de catre purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, procurorul Rodica Vaida Pece, procurorul sef DICOT, Dan Budusan a aratat, in cazul minorului Blocau, ca acesta a comis 18 furturi, in perioada mai sus mentionata, minorul axandu-se pe spargerea locuintelor sau a magazinelor. El nu a actionat singur, ci cu alti complici. Practic, minorul si-a construit un stil de viata din aceasta indeletnicire, traind din sumele si obiectele furate. In cazul cartilor de credit furate, minorul a intrat, in noaptea de 15 spre 16 mai 2005, prin escaladare, in locuinta lui M.S., din Zalau. De aici a furat doua posete, dupa care a parasit locuinta. Minorul nici nu a parasit curtea casei, ci s-a si apucat sa verifice continutul posetelor, din care a sustras doua carduri Raiffeisen Bank, un telefon mobil marca Nokia si suma de 470.000 lei. Tot in poseta a dat si peste doua hartiute, pe care erau notate codurile PIN ale cardurilor. Minorul a accesat conturile cardurilor chiar in acea noapte si le-a golit de suma de 34 de milioane de lei. Pentru infractiunile comise, minorul risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 3 – 15 ani. El executa, insa, in prezent, pentru comiterea altor infractiuni de furt, o pedeapsa cu inchisoarea, la penitenciarul din Satu Mare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »