La doar 14 ani a ajuns tâlhar la drumul mare!

Mihaela Oprea 4 octombrie 2012 0
La doar 14 ani a ajuns tâlhar la drumul mare!

Un băiat în vârstă de 14 ani, din Zalău, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, furt şi violare de domiciliu, după ce a fost identificat zilele trecute, de către poliţişti, că a furat cheile locuinţei unui zălăuan, în timp ce se afla pe stradă care se afla pe stradă. Până să fie prins de oamenii legii, băiatul a reuşit să spargă locuinţa victimei sale şi să fure un calculator. Acesta a fost supus, în cursul zilei de joi, unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernând în momentul comiterii faptei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că bărbatul agresat pe stradă a depus reclamaţie următoarea zi producerii tâlhărie. “La data de 10 septembrie, anul curent , Ioan G., din Zalău, a reclamat că în seara zilei precedente a fost agresat pe o stradă din municipiu de către o persoană necunoscută, împrejurare în care i-a fost furat telefonul mobil şi o legătură de chei. Poliţiştii judiciarişti de la poliţia municipală au identificat un minor, suspect de comiterea tâlhăriei, şi anume Raul B., de 14 ani, din Zalău”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Continuând cercetările, oamenii legii au ajuns la concluzia că minorul cunoştea adresa victimei sale. Având cheile de la casă, până la furt a mai fost un pas. “Investigaţiile au relevat faptul că minorul ştia unde locuieşte victima, întrucât, după ce i-a luat telefonul şi cheile, s-a dus la locuinţa acestuia şi a intrat în casă, de unde a furat un calculator”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Poliţiştii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tâlhărie, furt şi violare de domiciliu.
Potrivit sursei citate anterior, minorul a fost supus, joi, unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei, iar dacă se va concluziona că a avut discernământ, va fi dus la instanţa de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Tâlhărit de “prietenul său”

O altă tâlhărie a avut loc în municipiu chiar în această săptămână. Luni, 1 octombrie, în jurul orei 21, Aurel T., din Zalău, a reclamat că, în timp ce se afla pe strada Simion Bărnuţiu, a fost deposedat prin violenţă de un telefon mobil şi două portmonee, care conţineau actul de identitate şi suma de 210 de lei. Victima l-a indicat şi pe autorul faptei, o cunoştinţă de-a sa, anume Lucian T., de 53 de ani, din Mioveni, judeţul Argeş. În cauză, pe numele argeşeanului s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tâlhărie.
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să ţină seama de câteva aspecte pentru a nu deveni victime sigure ale infracţiunilor de tâlhărie. După lăsarea întunericului, este de evitat deplasarea pe străzi şi drumuri puţin circulate şi prost luminate. În cazul în care consumă băuturi alcoolice în diverse localuri publice, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu ţină la vedere portmoneul cu toţi banii, iar la plecare să refuze orice ofertă de însoţire sau de orice alt gen venită din partea unor necunoscuţi. În cazul în care sunt urmărite, persoanele în cauză sunt rugate să nu se adăpostească în spaţii închise, ci să ceară imediat ajutorul altor trecători. Dacă integritatea fizică sau viaţa sunt puse în pericol, victimele sunt sfătuite să renunţe la bunurile pretinse de agresor. Pentru a putea fi cât mai repede identificat, este bine de reţinut semnalmente agresorului: înălţimea, trăsăturile feţei, semnele particulare, vestimentaţia, particularităţile în vorbire sau comportamentul şi sesizaţi imediat poliţiştii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »