Ministrul Liviu Marian Pop, invitat special la Zalău de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Mihaela Oprea 1 octombrie 2012 0
Ministrul Liviu Marian Pop, invitat special la Zalău de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

VIDEO
Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a fost prezent luni, la Zalău, la evenimentul organizat de conducerea Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Manifestarea a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, unde au fost invitaţi, alături de sărbătoriţii zilei, şi reprezentanţi din partea autorităţilor locale şi judeţene.
Preşedintele SLP Sălaj, Liviu Gorgan, şi-a început discursul prin felicitarea pensionarilor, continuând prezentarea structurii sindicale pe care o conduce, urmată de expunerea nevoilor şi nemulţumirilor pensionarilor din viaţa de zi cu zi. “Chiar dacă este un moment festiv, în primul rând, vreau să spun că sunt foarte dezamăgit de faptul că anul acesta este pentru prima dată când Ministerul Muncii nu a alocat niciun ban pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Fonduri cu asemenea destinaţie au fost distribuite în alte judeţe, însă nouă nu. Nu cunosc motivele pentru care s-a luat această decizie, însă voi cere lămuriri. În alt doilea rând, vreau să aduc în atenţia autorităţilor prezente la eveniment trei cerinţe ale pensionarilor. Prima este reintroducerea calculului punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu pe economie, după cum prevedea legislaţia anterioară. A doua constă în impozitarea şi reţinerea celor 5 procente la fondul de sănătate doar din pensiile care depăşesc valoarea de 2.000 de lei. O altă doleanţă a pensionarilor este introducerea în prevederile legale a dreptului pensionarilor de a primi, atâta vreme cât sunt angajaţi la stat, şi pensia şi salariul”, a declarat, la întrunire, preşedintele Ilie Gorgan.
În cadrul acestei manifestări, ministrul Pop a transmis din partea Guvernului mesajul de felicitare pentru pensionari, cu ocazia acestei Zile Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. De asemenea, acesta a răspuns în faţa nemulţumirilor expuse de Ilie Gorgan că le va aduce în atenţia autorităţilor statului. “Vă lansez, totodată, ameninţarea că voi participa la o proximă întâlnire cu reprezentanţii sindicali, despre ceea ce putem să facem pentru pensionari”, a precizat ministrul delegat Liviu Marian Pop.
La eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Sălaj – Filonaş Chiş, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Tiberiu Marc, viceprimarul Zalăului – Fazakas Nicolae, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sălaj – Ioan Ivaşcău, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război (AVR) Sălaj – Teofil Dreptate şi alţi invitaţi.
Pensionarii şi invitaţii au avut parte şi de un spectacol de cântece şi dansuri populare. În cadrul SLP Sălaj sunt, la această dată, aproximativ 19.000 de membri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »