Mihai Viteazul a fost omagiat la Monumentul de la Guruslau

Magazin Salajean 9 august 2011 0

Mihai Viteazul a fost omagiat la Monumentul de la Guruslau

Oficialitati judetene si reprezentanti ai administratiei comunei Hereclean au marcat, duminica la Monumentul de la Guruslau, in cadrul festiv, implinirea a 410 ani de la ultima victorie a lui Mihai Viteazul repurtata la Guruslau in 3 august 1601 impotriva armatei lui Sigismund Bathory. La ceremonialul care a avut loc au participat: Alexandru Vegh – prefectul judetului, Tiberiu Marc – presedintele Consiliului Judetean Salaj, Csoka Tiberiu – vicepresedinte al CJ, Daniela Cota – viceprimar al Zalaului, Bode Lucian – deputat PD-L Salaj, reprezentanti ai partidelor politice, ai institutiilor din judet, ai Veteranilor de Razboi, precum si edilii si consilierii comunei Hereclean.

Reflectand la unitatea realizata de Mihai Viteazul, unitatea romanilor din toate provinciile istorice, Ardealul, Moldova si Tara Romaneasca, este, si astazi, una din conditiile esentiale ale traversarii cu bine ale unei perioade dificile din punct de vedere moral si material. Romanii, fie ei maghiari, germani sau slovaci, trebuie sa lupte astazi sub acelasi drapel, pentru ca doar astfel vor putea face fata provocarilor unei crize care pune in pericol stabilitatea economica si sociala la nivel european si chiar mondial, a precizat, in cuvantul sau, prefectul judetului Salaj, Alexandru Vegh.

Bonuri pentru PET-uri

La eveniment, asa cum a apreciat primarul de Hereclean, Dobrai Francisc, au participat peste 1.000 de persoane, locuitori din satele comunei, zalauani, oaspeti din judet sau din afara Salajului. Administratia locala a pregatit pentru acestia o serbare campeneasca sustinuta cu fonduri de la bugetul local (unde s-au prevazut 15.000 de lei pentru finantarea manifestarilor) si din sponsorizari. Manifestarea artistica i-a adus pe scena pe Fratii Moraru, membrii Ansamblului Mesesul din Zalau (de la sectiile romana si maghiara), pe Nasii de la Jibou. Pentru cei tineri au fost organizate demonstratii de hipism, iar la ora 23.00 au fost lansate artificii. Primaria Hereclean, impreuna cu firma AVE, a lansat pentru cei prezenti o provocare menita sa mentina curata zona in care s-au desfasurat manifestarile de la Guruslau: cei care au adunat cate doi saci de PET-uri au primit un bon in valoare de 10 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »