Micuţii de la “Ion Creangă”, în plină curăţenie de primăvară

Magazin Salajean 15 aprilie 2011 0

Micuţii de la “Ion Creangă”, în plină curăţenie de primăvară

Preşcolarii par a se descurca de minune atunci când vine vorba de grădinărit, şi nu numai. Au demonstrat-o copiii de la Grădiniţa Ion Creangă din Zalău, care în cursul zilei de ieri au plantat cu un vădit entuziasm flori şi arbuşti în curtea unităţii. Activitatea s-a derulat în cadrul campaniei iniţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în parteneriat cu grădiniţa menţionată anterior, sub denumirea de Săptămâna curăţeniei de primăvară la grădiniţa mea!.

Alături de directorul Grădiniţei, Emilia Negru, precum şi de educatoarele Lucia Curta şi Victoria Oros, copiii din grupa mare s-au arătat extrem de entuziasmaţi să contribuie la pregătirea grădinii şi a spaţiului verde din curtea unităţii. Iar ca treaba să meargă ca pe roate, sarcinile de lucru au fost împărţite pe două echipe, respectiv fete şi băieţi. Astfel, fetiţele au plantat cu mare grijă bulbii de flori şi panseluţele în grădina din faţa unităţii, în timp ce băieţii au săpat gropi adânci pe spaţiul verde din curte unde au plantat arbuşti.

Ca şi obiective ale campaniei ne-am propus derularea mai multor activităţi cu copiii, prin care să le insuflăm acestora o educaţie corespunzătoare privind protejarea mediului înconjurător. Astfel am decis să plantăm pomişorii şi răsadurile crescute şi îngrijite de copii în curtea grădiniţei, să confecţionăm căsuţe ecologice pentru păsărele, dar şi să selectăm deşeurile corespunzător. Pentru a deveni mesagerii unui loc curat şi sănătos, prima dată trebuie noi să avem o grădiniţă frumoasă şi curată, respectiv oaza noastră de bucurie şi sănătate, a declarat Emilia Negru.

Ziua de ieri a fost una specială la Grădiniţa Ion Creangă, nu doar din prisma activităţilor desfăşurate de copii, dar şi pentru faptul că a fost lansată Asociaţia Ion Creangă în memoria fostei directoare, Maria Zoicaş, trecută în nefiinţă în urmă cu două luni. Asociaţia are ca scop îndeplinirea unui interes personal nepatrimonial constând în organizarea de manifestări cultural-artistice şi acţiuni care să îmbunătăţească calitatea actului educativ în grădiniţa de copii. Cei interesaţi pot să doneze cei doi la sută din impozit către această organizaţiei non-profit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »