Micii artişti ai folclorului românesc, în concurs la Zalău

Magazin Salajean 23 martie 2011 0

Micii artişti ai folclorului românesc, în concurs la Zalău

Un număr de 45 de elevi din judeţul Sălaj s-au înscris la Concursul Judeţean de Interpretare Vocală a cântecului popular românesc Voces Primavera, ce va avea loc în cursul zilei de vineri, la Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău. Organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj împreună cu unitatea de învăţământ menţionată, evenimentul îşi propune să descopere şi să promoveze talentele locale, dar şi să încurajeze actul artistic de calitate al interpretării muzicii populare româneşti.

Inspectorul şcolar din cadrul ISJ Sălaj, Dorina Ciutre, ne-a spus că acest concurs este deschis tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Sălaj. Competiţia se va desfăşura pe trei secţiuni, astfel: secţiunea I pentru ciclul primar – o melodie plus acompaniament orchestral, secţiunea a II-a pentru ciclul gimnazial – o melodie plus acompaniament orchestral; iar pentru prima dată din acest an secţiunea a III-a pentru elevii de liceu – două piese, respectiv liber şi voce plus acompaniament orchestral.

Deschiderea festivă a concursului va avea loc începând cu ora 9, în aceeaşi zi având loc şi premierea concurenţilor, de la ora 17. Organizatorii au promis premii substanţiale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »