Membrii Asociatiei Surzilor din Zalau, la un pas de moarte

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Membrii Asociatiei Surzilor din Zalau, la un pas de moarteO sedinta sustinuta marti seara de catre membrii Asociatiei Surzilor din Zalau, la sediul unitatii, s-a incheiat subit, dupa ce oamenii au simtit miros de gaze. Panica ce i-a cuprins a fost cu atat mai mare cu cat numai in urma cu cateva zile, au avut loc intr-un local public din judetul vecin, respectiv intr-un club maramuresean, doua explozii soldate cu aproape 20 de raniti, din cauza acumularii de gaze naturale.

Fara a sta pe ganduri, cei prezenti la intrunire au iesit din incinta imobilului si au apelat numarul unic de urgenta 112. La fata locului s-a deplasat de urgenta un echipaj de politie si echipa de interventie a firmei de distributie gaz metan in zona. Potrivit specialistului in comunicare din cadrul E.ON Gaz Distributie, Oana Demian, dispeceratul unitatii a fost informat, in cursul serii de marti, 21 februarie, in legatura cu posibile scapari de gaz la sediul Asociatiei Surzilor din Zalau, situat pe strada 22 Decembrie din municipiu. Echipa E.ON Gaz Distributie s-a deplasat de urgenta la fata locului, iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca unul din cele doua aparate alimentate cu gaz (sobe) functiona deficitar urmare a obturarii cailor de evacuare a gazelor arse, acestea acumulandu-se in incapere. In consecinta, aparatul a fost sigilat. Repunerea in functiune se va realiza dupa ce o firma specializata in domeniu va remedia neconformitatea, ne-a declarat Oana Demian. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, situatia fiind sub control.

Tot in cursul aceleiasi seri, echipa E.ON Gaz Distributie a intervenit pe strada Sarmas din municipiul Zalau, fiind depistat un defect la o teava de gaz. Precizam ca la acest moment (miercuri n.r.) defectul este remediat, iar aceasta interventie nu a afectat consumatorii din zona, nefiind necesara sistarea alimentarii cu gaze naturale, a mentionat reprezentantul companiei de gaze naturale. Potrivit sursei citate, E.ON Gaz Distributie monitorizeaza functionarea retelei de distributie a gazelor naturale si, in conformitate cu normele din domeniu, intervine si efectueaza lucrari ori de cate ori este necesar pentru a asigura alimentarea in conditii de siguranta si la parametri optimi a consumatorilor.

Reprezentantii E.ON Gaz Distributie atrag atentia cetatenilor sa ia masuri de urgenta in cazul in care simt miros de gaz in interiorul imobilelor: sa stinga toate focurile, sa deschida imediat toate usile si ferestrele, sa nu manevreze aparate electronice, sa nu aprinda lumina si sa nu verifice cu flacara instalatiile de gaze naturale. Cei aflati in astfel de situatii sunt sfatuiti sa sune imediat la dispeceratul de urgenta al E.ON Gaz Distributie, la unul dintre numerele de telefon: 0265-200.928 – numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie; sau 0800.800.928 – numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila.

Dispeceratul E.ON Gaz Distributie functioneaza in regim non-stop si asigura servicii specifice de preluare a apelurilor si interventie pentru locuitorii din peste 1.000 de localitati, din cele 20 de judete, din aria de competenta a companiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »