Medalie de aur si bronz pentru Salaj la Olimpiada Nationala de Matematica

Magazin Salajean 9 aprilie 2010 0

Medalie de aur si bronz pentru Salaj la Olimpiada Nationala de MatematicaDoi elevi salajeni au reusit sa ajunga intre primele trei locuri la etapa finala a Olimpiadei Nationale de Matematica (clasele VII-XII) organizata in perioada 5-9 aprilie, la Iasi. Editia din acest an a olimpiadei s-a desfasurat sub auspiciile Anului Matematicii in Scoala Romaneasca – aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR).

Judetul Salaj a fost reprezentat de un lot format din noua elevi, si anume: Maria Mihaela Inovan – eleva in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Zimbor (profesor Valentina Brie), Diana Lavinia Pop – eleva in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau (profesor Jako Daniela), Ramona Tolas – eleva in clasa a IX-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor Ioan Jecan), Daniel Constantin Pop – elev in clasa a X-a la Colegiu National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei (profesor Sorina Haiduc), Ioana Ardelean – eleva in clasa a X-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor Vasile Bulgarean), Horatiu Cosma – elev in clasa a XI-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor Liviu Vlaicu), Laszlo Alma – eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor Zay Eva), George Catalin Turcas – elev in clasa a XII-a la Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei (profesor Sorina Haiduc) si Boros Imre – elev in clasa a XII-a la Liceul Teologic Reformat Wesselenyi Zalau (profesor Bara Lajos). Fata de editia de anul trecut, judetul Salaj a avut cu doua locuri mai mult. Fiecare judet primeste din oficiu sase locuri (cate unul pentru fiecare clasa VII-XII), la care se adauga un numar de locuri egal cu numarul de medalii oferite de SSMR la editia din anul anterior.

Iar rezultatele elevilor salajeni la editia din acest an sunt remarcabile. La clasa a XI-a, elevul Horatiu Cosma, de la Colegiul National Silvania Zalau, pregatit de profesorul Liviu Vlaicu, a obtinut medalia de bronz. Horatiu nu este la primul rezultat notabil. In anul scolar 2006-2007, la etapa finala a Olimpiadei Nationale de Matematica desfasurata la Pitesti, a obtinut mentiune MECTS si medalie de argint SSMR.

In acest an scolar, la Concursul de Matematica Teodor Topan – editia a IV-a, desfasurat la Simleu Silvaniei, a obtinut premiul I, la Concursul Alesandru Papiu-Ilarian desfasurat la Targu Mures a obtinut premiul al III-lea, iar la Concursul Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil, editia a XXV-a, desfasurat la Zalau, a obtinut premiul al II-lea.

De asemenea, la clasa a XII-a, elevul George Catalin Turcas, de la Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, pregatit de profesoara Sorina Haiduc, a obtinut cel mai bun rezultat din ultimii 13 ani. Catalin s-a clasa pe primul loc cu punctaj maxim, ceea ce i-a adus medalia de aur. Munca lui ar fi deplin rasplatita prin participarea in lotul Romaniei pentru Olimpiada Balcanica de Matematica si Olimpiada Internationala de Matematica. Ieri s-a desfasurat proba de baraj in vederea selectarii lotului largit al Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »